Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бяга от ролята на

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бяга от ролята на
Коментари Харесай

Гуардиола за фаворита в ШЛ: Къде играе Меси?

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бяга от ролята на любимец в Шампионската лига макар феноменалната игра на “гражданите” и историческите резултати, изковани в Премиър лийг. “Къде играе Меси? В Барса. Ето кой е любимец в Шампионската лига”, съобщи Пеп след снощната 18-а поредна победа в британското състезание.

Каталунският експерт разкритикува защитния метод на Нюкасъл на Рафа Бенитес. “Бих желал противникът да играе футбол. Това е хубаво за самия футбол, за феновете, за всички. Всеки управител обаче е свободен да взема решение за себе си. Трябва да търсим метод да нападаме съперника, когато те се бранят с 11-има футболисти, а техният централен нападател преследва нашия полузащитник”, довери с въздишка наставникът на Сити.

“Не мога да ги осъждам. Мисля обаче, че атакуващият футбол основава повече голови шансове. Вярвам, че най-хубавият метод за защита е топката да е надалеч от полето ти. Повечето хора мислят изцяло друго, само че точно по тази причина футболът е превъзходна игра. Когато топката е близо е до нашата врата, сме в заплаха. Например, в последната минута топката беше в нашата половина, само че когато те се пазят в личната половина, за нас е по-лесно”, даде образец Пеп.

“Щастливи сме, че не позволяваме толкоз голове. Започнахме втората част от сезона, остават 18 мача и ще забележим какъв брой ще са ни нужни, с цел да станем шампиони”, сподели още Гуардиола. Ман Сити към този момент има чиста преднина от 15 точки пред втория Манчестър Юнайтед. Премиър лийг 20 кръг, сряда 27 декември  Нюкасъл 0:1краен резулат  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР