Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп шокира футболния свят, когато в

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп шокира футболния свят, когато в
Коментари Харесай

В Германия се надяват Клоп да води Бундестима на Мондиал 2026

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп шокира футболния свят, когато в края на януари разгласи, че ще се отдръпна от своя пост през лятото. Той призна, че има потребност от отмора и от презареждане на батериите, като ще си вземе най-малко година отмора от футбола.

Веднага обаче започнаха спекулации къде ще бъде идващото работно място на Клоп, а немските медии стигнаха и по-далеч, като оповестиха сюжет, който е доста вероятен. Според Bild, Клоп може да се завърне в ролята на народен селекционер на Германия, а от федерацията са подготвени да го чакат колкото е належащо.

В момента на треньорския пост е Юлиан Нагелсман, само че след Европейското състезание е допустимо той да напусне. В немската федерация към този момент вършат проект за Световното състезание през 2026 година 

година в Северна Америка, като точно първо на Клоп ще бъде препоръчана опцията да води националния тим на Германия.

Bild прецизира, че от федерацията няма да бързат и се надяват Клоп да се съгласи да поеме тима от март 2025-а година, когато ще стартира подготовката за Световното състезание. Междувременно някогашният нападател Сандро Вагнер може да поеме краткотрайно " Маншафта " за оставащите мачове след UEFA EURO 2024.

В Германия имат вяра, че Клоп може да се съгласи, тъй като той ще има задоволително време за отмора. Това би било огромно предизвикателство пред него, което въпреки това няма да му лишава толкоз време, колкото в клубен тим.
 Клоп: Ливърпул може да завоюва всичко
Клоп: Ливърпул може да завоюва всичко

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР