Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че се опитва да

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че се опитва да
Коментари Харесай

Клоп: Трябва отново да станем непредвидими за своите съперници и затова ще избираме различни системи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че се пробва да направи състава си още веднъж непредвидим за своите противници и заради тази причина може да трансформира схемите на игра на мърсисайдци съгласно идващия конкурент. Дълго време германецът се придържаше към 4-3-3, само че против Глазгоу Рейнджърс Клоп заложи на четирима офанзивни футболисти и в другите интервали от мача състава изглеждаше спретнат по друг метод от 4-2-3-1 през 4-2-4 до 4-4-2. Клоп отхвърли да разкрие дали ще бъде по този начин и в дербито с водача Арсенал в неделя. 

„ Те имат цялото ми почитание. Много добра работа на Микел Артета. Когато имаш потребност от време, никой не желае да ти го дава. В тима има доста гений. Габриел Мартинели, Мартин Йодегор, Букайо Сака, Габриел Жезус...Всеки знае какъв брой добър беше още в Атлетико. Толкова доста качество, а също така са един млад, трогателен отбор, който се оправя доста добре. Отиваме там и не мислим за предишните резултати.

Все още работим по намирането на излаз от проблемите в отбранителен проект. Не може да кажем, че след един мач сме се завърнали. Имаме потребност от неизменност. Не ми трябват краткосрочни решения. Трябва да сме положителни, до момента в който не станем изключителни. Продължаваме да се подобряваме. Гостуване на Арсенал, посещение на Рейнджърс, Ман Сити...Оптимист съм. Тези играчи към момента са изключителни.

Дали ще употребявам системата от мача с Рейнджърс? Всяка система в света има недостатъци. Всичко зависи от това какво сме създали и с каква активност играем. Няма система на която може да разчитате всякога и да твърдите, че тя е съвършена. За нас е значимо да станем още веднъж непредвидими за противника. Затова се нуждаем от разнообразни системи. Трябва да изберем коя е най-подходяща за съответния противник.

Къртис Джоунс тренира през вчерашния ден и наподобява добре. Това бе първата му подготовка. Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлей към момента са малко по-назад. Анди Робъртсън тича и наподобява покрай завръщане. Къртис обаче е най-близо. Имаме една нова травма – на Артур Мело. Това се случи на тренировката преди мача с Рейнджърс. Нормална обстановка – мускулна травма. Трябва да изчакаме, с цел да забележим какъв брой време ще му е нужно “, съобщи Клоп на днешната си конференция.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР