Мениджърът на Евертън Шон Дайш омаловажи евентуалното влияние на престоя

...
Мениджърът на Евертън Шон Дайш омаловажи евентуалното влияние на престоя
Коментари Харесай

Шон Дайш: Задача №1 ми е да подготвя футболистите за битка срещу Ман Сити

Мениджърът на Евертън Шон Дайш омаловажи възможното въздействие на престоя на Манчестър Сити в Джеда (Саудитска Арабия), където те завоюваха Световното клубно състезание. Журналистите имаха поради, че разликата в температурите и пътуването от Арабския полуостров до Англия, промяната на часовите зони ще окажат въздействие върху представянето на първенците.

Тимът на Хосеп Гуардиола прекара една седмица в Саудитска Арабия, където приключи с безапелационно 4:0 над бразилския Флуминензе. Вероятно те са още разсеяни от страстите, а и в последните шест мача във вътрешното състезание преди заминаването бяха записали единствено една победа.

" Такива тимове са привикнали на сходни неща. Нали се сещате, че за последните пет или шест години под управлението на Пеп и всички пътувания, които вършиха, с всички титли, които завоюваха, не бих споделил, че са привикнали, само че евентуално са наясно какво вършат. Може и да греша, само че съгласно мене са икономични при пътуванията и вършат толкоз, колкото е нужно, с цел да завоюват ", сподели Дайш, игнорирайки този миг като преимущество за своя отбор.

" Освен това допускам, че за тях се грижат добре, имат толкоз доста играчи, тъй че постоянно могат да извадят един доста мощен тим. Е, в случай че тези фактори ни оказват помощ, на драго сърце ще приемем тази помощ. Но главният фокус ще бъде върху нашето показване, а не прекалено много върху тяхното показване ", добави експертът, който има тежката задача да измъкне " карамелите " от дъното на класирането. " Сега имам като задача номер 1 да видя моите футболисти подготвени за борба и ще се опитам да им втълпя да не помнят целия този звук по медиите, всичките вести, че надали не Сити отпътуваха за Джеда в неприятна форма, а в този момент се връщат изтощени ".

" Повярвайте ми, виждал съм ги много пъти на терена, даже когато вършат смени и местят хора по постовете, те още веднъж са доста мощен тим и бързо си намират стила на игра, който им носи изгода. И отново Манчестър Сити ви демонстрира цялата си мощ ", добави експертът.

Но очакванията на Евертън да бъдат по-подготвени за точки в утрешния мач понижиха, когато значимият полузащитник Абдулайе Дукуре получи мускулна контузия, а Идриса Гей трябваше да излезе наложително при провалянето от Тотнъм с 1:2. И двамата за злощастие на Дайш надали ще се появят на терена, което евентуално ще даде късмет на Андре Гомеш да стартира за първи път като титуляр, а Деле Али също може да получи минути, въпреки да не е в най-хубавото си положение след травма.

" Не, Деле Али още не е подготвен. Наясно бяхме, че ще имаме такива проблеми още от лятото, когато преглеждахме състава. Опитвайки се да балансираме броя хора и парите, сме изправени пред следващото предизвикателство. Отбор като нас не може да има доста хора на всяка позиция, тъй че би трябвало да запълваме дупките и да се настройваме допустимо най-добре, с цел да получим уравновесен тим ".

" Когато има такива серии, те постоянно оказват напън върху тима. Това е методът, по който вървят нещата, само че ние ще се оправим с това оптимално добре. Не за първи път сме изправени пред декемврийска стратегия ", приключи прочувственият ментор.

Мачът е на следващия ден (27-и декември) от 22:15 часа на стадион " Гудисън Парк ", като домакините са на 16-о място с 16 точки. Сити е на 5-о място с 34, като за момента изостават на 6 от водача Арсенал. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР