Мениджърът на Челси Маурицио Сари спечели първия трофей в кариерата

...
Мениджърът на Челси Маурицио Сари спечели първия трофей в кариерата
Коментари Харесай

Сари: Заслужавам да остана в Челси

Мениджърът на Челси Маурицио Сари завоюва първия трофей в кариерата си на 60-годишна възраст. Това стана факт, откакто „ сините “ завоюваха с 4:1 против Арсенал във финала на Лига Европа в Баку.

Освен това Сари стана първият италиански треньор за последните 20 години, триумфирал в Купата на УЕФА/Лига Европа. В това отношение той наследи Алберто Малезани, който през 1999 година завоюва шампионата отпред на Парма (3:0 против Марсилия на финала).

„ Това е доста значим успех, отчитайки проблемите ни на старта на сезона. Да пробиеш да Шампионската лига през класирането на Висшата лига е много мъчно, само че се справихме. В Лига Европа изиграхме 15 мача и спечелихме 12 от тях, което също нещо значимо. Имаше миг в мача, който беше доста значим и аз помолих играчите да са по-смели. Надявам се, че почитателите са останали удовлетворени. Посвещавам този триумф на контузените играчи, които пропуснаха дуела, както и на почитателите на Наполи, на които не можах да подаря сходна наслада “, разгласи Сари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР