Мениджърът на английския национален отбор Гарет Саутгейт се надява, че

...
Мениджърът на английския национален отбор Гарет Саутгейт се надява, че
Коментари Харесай

Гарет Саутгейт: С всяко поколение в Англия обществото става все по-толерантно

Мениджърът на британския народен тим Гарет Саутгейт се надява, че идният в събота мач с Унгария от Лига " А " на Лигата на нациите ще послужи като урок за младите почитатели за това какъв брой недопустим е расизмът по стадионите.

Предстоящият мач ще се играе на " Арена Пушкаш " в Будапеща, на която ще бъдат допускани само деца и по един възрастен компаньон на всеки 10. Това е по този начин поради наложеното наказване от три мача пред празни трибуни на Унгария поради расистки обиди по време на мачовете от Евро 2020 предишното лято и на последвалите ги международни квалификации.

Англия също отнесе сходно наказване, само че поради безредиците преди финала на Евро 2020 с Италия, и ще посрещна отбора на Черна гора без почитатели на 11 юни на " Молиню ".

" Надявам се, че в Унгария ще оценят това наказване и повече няма да им бъдат налагани ограничавания вкъщи. Всеки изучавам от личния си опит. Нашите футболисти желаят да се концентрират напълно над мача, изключително след случилото се при последното ни посещение тук. Тогава играхме необикновено и желаеме да повторим това показване.

Ние към този момент сме посочили какво е нашето отношение към сходни проблеми. Когато става дума за расизъм, той е изцяло недопустим. Надявам се, че децата, които ще дойдат, ще схванат какво се случва и ще бъдат част от смяната за идващото потомство.

С всяко потомство в Англия обществото става все по-толерантно. Трябва да продължим да даваме верни образци. Така и младежите ще могат да се насладят на футболния мач ", сподели Саутгейт.
 Фил Фодън отпадна от сметките на Гарет Саутгейт за мача с Унгария
Фил Фодън отпадна от сметките на Гарет Саутгейт за мача с Унгария

Футболистът е с коронавирус
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР