Мениджърът Микел Артета обоснова решението си да пусне Букайо Сака

...
Мениджърът Микел Артета обоснова решението си да пусне Букайо Сака
Коментари Харесай

Артета за Сака: Най-добрите в света могат да играят през три дни

Мениджърът Микел Артета обоснова решението си да пусне Букайо Сака като титуляр в мача от Лига Европа против ПСВ Айндховен с думите, че от най-хубавите футболисти в света се чака да играят на високо равнище на всеки три дни. Англичаните завоюваха с 1:0, а фланговият нападател остана на терена 85 минути. Сака е бил титуляр в 12 от 14-те мача на Арсенал във всички шампионати.

„ Ритнаха го неприятно и леко накуцваше, само че се надявам той да е добре. Вижте най-хубавите футболисти в света. Те играят на всеки три дни, по 70 мача на сезон, само че не престават да вършат разликата сред загуба, еднакъв или победа ", съобщи Артета в изявление след дуела.

" Всеки желае да бъде измежду най-хубавите. Ако потегли да въвеждам разнообразни мисли в главата на толкоз младо момче, ще направя голяма неточност. Приятно ми е да ми чукат на вратата и да ми повтарят, че им се играе и им се печели. Няма кондиционен треньор на този свят, който може да ме разубеди, защото съм виждал такива футболисти с очите си. Тези, които вкарват по 50 гола на сезон, не играят единствено по 38 мача ".

Арсенал е с четири победи в група А на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР