Менда Стоянова Пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство

...
Менда Стоянова Пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство
Коментари Харесай

Менда Стоянова притеснена, че стана доктор хонорис кауза на музикална академия


Менда Стоянова

Пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство удостои с почетната купа " лекар хонорис идея " националният представител от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия Менда Стоянова, заяви Българска телеграфна агенция.

" Званието й се присъжда за съпричастност и заслуги към устойчивото развиване на академията ", сподели на формалната гала ректорът проф. Милчо Василев. След дълги години обещания, с помощта на съдействието на госпожа Стоянова, от държавния бюджет бяха отпуснати 1 100 000 лв. за ремонт на постройката, известна като Жълтото учебно заведение, което е и монумент на културата, напомни ректорът.

Той добави, че по предложение на кмета на града Иван Тотев общинският съвет е дал своя вот още 100 000 лв. от локалния бюджет.

Ремонтът на постройката стартира на 2 ноември, а ректорът се надява идната образователна година тя да отвори порти.

" Приемам тази премия с голямо терзание, с признателност и наслада ", сподели в отговор Стоянова.

Тя добави, че терзанието й е от обстоятелството, че не е научен човек и че няма директна връзка с изкуството. Стоянова има икономическо обучение и дълги години е работила в данъчната администрация.

Менда Стоянова благодари на колектива на АМТТИ за признанието, че с нейно подпомагане са обезпечени средствата и по този начин по думите й " тази национална реликва може да стартира нов живот ". " Радвам се, че този ремонт се случва и в Пловдив ще запазим още един монумент на културата ", добави Стоянова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР