Меморандум за сътрудничество между Министерския съвет на Република България и

...
Меморандум за сътрудничество между Министерския съвет на Република България и
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков: Усилията на гражданското общество са много важни за борбата с корупцията

Меморандум за съдействие сред Министерския съвет на Република България и Сдружение „ Асоциация Прозрачност без граници “ подписаха през днешния ден министър председателят акад. Николай Денков и изпълнителният шеф на неправителствената организация Калин Славов.

Документът е направен в израз на желанието на страните да положат общи старания в предварителната защита и противодействието на корупцията и да работят за въвеждане на високи стандарти за положително ръководство.

Българският министър председател приветства дейната позиция на „ Прозрачност без граници “ и бе безапелационен, че в битката с корупцията са от голяма важност освен напъните от страна на държавното управление, само че и на гражданското общество и неправителствения бранш .

Акад. Денков изрази убеденост, че подписаният през днешния ден меморандум ще има добавена стойност към поредните и решителни дейности на кабинета в битката с корупцията .

От своя страна изпълнителният шеф Калин Славов удостовери уговорката на „ Прозрачност без граници “ за съдействие в това предизвикателно занятие . Той посочи, че проучванията на антикорупционната среда, които прави неправителствената организация, са справедливи и задълбочени и служат за референции при взимането на разнообразни капиталови решения и набелязването на политически ограничения. Изследванията са функционалност от положението на правосъдната система и върховенството на закона, от политическите процеси и икономическата обстановка, посочи още Калин Славов.

На базата на плануваното в подписания през днешния ден Меморандум страните ще имат опция да трансферират ноу-хау във въвеждането на на практика принадлежности за положително ръководство, в това число и тези създадени в границите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР