Меморандум за рационализиране на транспорта между Иран и Гърция превръща

...
Меморандум за рационализиране на транспорта между Иран и Гърция превръща
Коментари Харесай

Гърция става хъб за транзит на ирански стоки към Европа

Меморандум за усъвършенстване на превоза сред Иран и Гърция трансформира европейската страна в център за експорт на ирански артикули за континента, оповестява ИРНА.

Началникът на Съвместната комерсиална камара Иран-Гърция Маджид Мовафек Кадири разяснява, че " въз основа на Меморандума за съгласие Гърция ще се трансформира в център за преноса на Иран и износът към Европейския съюз , като по този метод ще играе основна роля за увеличение на търговията сред Иран и Европейски Съюз ".

Споразумението планува кулоар, наименуван " Персийския залив - Черно море " , който ще премине преноса от ирански артикули от Персийския залив към Азербайджан, Армения, България, а по-късно Гърция към Европа, изяснява Кадири.

 Европейски Съюз скоро основава платежен канал, допускащ на Иран да заобикаля глобите на Съединени американски щати
Европейски Съюз скоро основава платежен канал, допускащ на Иран да заобикаля глобите на Съединени американски щати

Европейски Съюз се опълчва на Съединени американски щати

Той показва продължаващите договаряния сред Иран и Европейски Съюз, с цел да се откри специфичен механизъм за заплащания за опазване на търговията , като прибавя, че едно съглашение ще усили комерсиалните връзки сред Иран и Гърция, защото страната е член на Европейския съюз.

Франция, Германия и Англия , европейските поддръжници на нуклеарното споразумени на международните сили с Иран се пробват да излязат с ограничения за опазване на икономическите изгоди с Техеран , откакто американският президент Доналд Тръмп се отдръпна от съглашението през май и още веднъж наложи наказания върху Иран. Иран и Европейски Съюз договарят за финансов механизъм за продължение на търговията сред двете страни.

Механизмът би работил като клирингова къща, която би могла да бъде употребена за подкрепяне на износа на ирански петрол и газ за закупуване на артикули от Европейски Съюз , заобикаляйки глобите на Съединени американски щати.

Иранският експорт на нефт за Гърция доближава съвсем 7 милиарда $ предходната година, изяснява Кадири, като добавя, че Иран е изнасял моторно масло за 838 милиона $ за европейската страна през годината.

 Гърция ще е мост сред Европейски Съюз и Русия
Гърция ще е мост сред Европейски Съюз и Русия

Западните Балкани са приоритет

Отбелязвайки търговията с петрол сред двете страни, Кадири изяснява, че Иран изнася артикули на стойност над 35 млн. $ за Гърция, до момента в който вносът й доближава 21 млн. $ предходната година. " Числата демонстрират, че износът на Иран за Гърция се е нараснал с 32% спрямо преди една година, до момента в който вносът е повишен с 25% . "

Иран е съумял да трансформира комерсиалния недостиг с Гърция в размер на 10 млн. $ преди три години в търговски остатък от 14 млн. $ предходната година. Кадири разяснява, че износът на Иран до Гърция е бил 23 000 тона предходната година - внезапно нарастване спрямо 4 000 тона, изнесени преди пет години . " Средно износът на ирански артикули в Гърция през предходната година възлиза на 1,508 $ за звук ", добави той.

Основните износни произведения на Иран за Гърция предходната година са пластмасови артикули (14,4 милиона долара), сушени плодове (9 милиона долара), полиестери (7 милиона долара), подови настилки (4,9 милиона долара) и артикули от полиетилен (1,5 милиона долара).

Гърция главно е изнасяла полимерно, здравно и стоматологично съоръжение, леярски артикули , домашен уреди, хартия и желязна тел в Иран. Иран и Гърция могат да разширят връзките си и в региона на туризма, корабоплаването и хранителната индустрия.

 Ципрас желае да трансформира Гърция в енергиен център на среща с Путин
Ципрас желае да трансформира Гърция в енергиен център на среща с Путин

Той акцентира значимата роля на Русия в обезпечаването на сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР