МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Филипински имигрант, който помогна на малък

...
МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Филипински имигрант, който помогна на малък
Коментари Харесай

Филипински доброволец, който спаси пожарната бригада в пустинята, беше отбелязан в австралийския парламент в четвъртък по време на специално заседание в австралийския парламент

МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Филипински преселник, който оказа помощ на дребен град в пустинята да резервира своята доброволческа пожарна бригада с цел да приветства филипинския президент Фердинанд Маркос младши, който е на държавно посещаване.

Премиерът Антъни Албанезе похвали Самсон Бокул като образец за желанието на филипинската диаспора да се отдаде на общността.

Бокул живее в дребния щатски град на Южна Австралия Порт Уейкфийлд. Общността от 600 души беше на ръба да разпусне своята Държавна противопожарна работа през 2022 година, защото се бореше да наеме доброволци пожарникари.

Бокул, който емигрира през 2014 година, беше единственият човек, който се отзова на последна акция за набиране на личен състав. Той оказа помощ за проправянето на пътя за потоп от новобранци от Филипините.

С прибавянето на фамилията, приятелите на Букол и по-широката филипинска общественост бригадата от Порт Уейкфийлд към този момент е съвсем цялостна, сподели капитанът на локалната бригада Уорън Милър.

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР