Мексико е наистина уникална държава. Къде, ако не в родината

...
Мексико е наистина уникална държава. Къде, ако не в родината
Коментари Харесай

Облак с текила разпръсква алкохолен дъжд в Берлин

Мексико е в действителност неповторима страна. Къде, в случай че не в родината на текилата, могат да изобретят цялостен облак, от който вали текила.

Уникалният по рода си облак е основан в партньорство сред Мексиканския ръб по туризъм и рекламната организация Лапиз. Той се намира в художествена изложба в Берлин, където е част от специфична галерия.

Уникална по рода си, изложбата цели да притегли немски туристи на юг от американската граница. Това единствено потвърждава, че германците са вторите най-активни потребители на текила в света, несъмнено след самите мексиканци.

Създателите на облака са употребявали ултразвукови овлажнители при изработката на облака. Те карат текилата да вибрира с периодичност, която я трансформира във забележима мъгла – много идейно. Полученият пушек се кондензира в течна форма, която като истински облак се излива под формата на алкохолен дъжд.

Облакът, от който вали текила, несъмнено може да бъде избран като най-забавния в света. Той е програмиран да вали, когато и в Берлин вали. Това значи, че всякога когато на открито е дъждовно, посетителите на музея могат да си уловят в бутилка малко текила от облака. Логично точно в тези дни посещаемостта на художествената изложба се усилва неимоверно.

Преди да се засилите към Берлин или Мексико, е добре да знаете, че облакът е основан единствено за тази галерия. Мексиканците нямат никакви проекти да го пренесат на лична територия или да го пуснат да се рее свободно в небето, което е в действителност тъжно.

Експериментите с алкохолни пари не са измислени от мексиканците. Преди две години, през 2015 година, в Лондон беше открита Alcoholic Architecture. Изобретението представляваше стая, в която посетителите дишаха алкохол. Клубът е закрит, само че притежателите търсят ново място, където да го изградят още веднъж.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР