Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо беше обвинен, че е заимствал

...
Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо беше обвинен, че е заимствал
Коментари Харесай

Обвиниха режисьора на „Формата на водата” в плагиатство

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо беше упрекнат, че е заимствал сюжета на кино лентата си „ Формата на водата " ( " The Shape of Water " ) от пиеса на Пол Зиндел от 1969, оповестяват БГНЕС и TMZ.

Ищец е синът на драматурга - Дейвид Зиндел. Той претендира за облагата от разпространяването на кино лентата в киносалони по света на стойност 92,7 млн. $ и за възбрана за прожекции в Съединени американски щати.

Филмът има 13 номинации за награди „ Оскар ". Фентъзи творбата споделя за любовта сред няма чистачка в американска секретна лаборатория и уловен в дебрите на Амазония човек амфибия.

Пол Зиндел умря през 2003 година. Синът му твърди, че филмът " Формата на водата " съвсем изцяло копира сюжета от пиеса на татко му. Според TMZ, в случай че Дейвид Зиндел е прав, единствената разлика сред кинотворбата и литературното произведение е в обекта на проучване - делфин и човек амфибия.

Пол Зиндел е прочут американски драматург и публицист. През 1971 получава премия „ Пулицър " за пиесата си „ Влиянието на гама лъчите върху лунните невени ". Много от творбите му са екранизирани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР