Мексиканският президент Андрес Обрадор във вторник обвини САЩ, че лъжат

...
Мексиканският президент Андрес Обрадор във вторник обвини САЩ, че лъжат
Коментари Харесай

Мексико скочи на САЩ след критичен доклад за човешките права

Мексиканският президент Андрес Обрадор във вторник упрекна Съединени американски щати, че лъжат за нарушаванията на правата на индивида в неговата страна , акцентирайки грешките на своя комшия на север.

Обрадор изрично отхвърли годишния отчет за човешките права, публикуван от Държавния департамент на Съединени американски щати, който предизвестява за " обилни проблеми с човешките права " в Мексико.

На брифинга се цитираха " достоверни отчети " за закононарушения като противозаконни или случайни убийства от полицията и военните, насилствени изгубвания от държавни сътрудници и изтезания.

Президентът разказа констатациите в отчета като " неистини " и очерта по какъв начин държавното управление на Съединени американски щати държи журналиста Джулиан Асандж под арест, подкопавайки човешките права на създателя на Wikileaks, като в същото време подлага на критика Съединени американски щати, че не са съумели да спрат рецесията с фентанила.
 Джулиан Асандж апелира решението на съда да бъде екстрадиран в Съединени американски щати
Джулиан Асандж апелира решението на съда да бъде екстрадиран в Съединени американски щати

Той е търсен от американските управляващи по 18 обвинявания

" Не е правилно. Те лъжат. Това е чисто политиканстване, с цялото ми почитание. Това е тяхната природа. Те не желаят да изоставят доктрината Монро и преди този момент, по този начин наречената Манифестна орис. Те не желаят да се трансформират, тъй че имат вяра, че са държавното управление на света и виждат единствено съчицата в непознатото око, а не гредата в своето. Но това не е причина да се ядосвате. Просто са си такива ", той прибавен.

Освен това Лопес Обрадор загатна отчет на носителя на премията " Пулицър " публицист Сиймор Херш, който упреква администрацията на Байдън, че е взривила съветските газопроводи " Северен поток ", с цел да саботира доставките на природен газ.

" Ако приказваме за актове на принуждение, по какъв начин става по този начин, че награден публицист в Съединените щати твърди, че държавното управление на Съединени американски щати е саботирало газопровода от Русия към Европа? " — подигра се той.

Заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател отговори на мненията на Обрадор.

" Никога не сме били тези, които да демонстрират, че сме държавното управление на света или някакъв тип декрет като този. Съобщаваното присъединяване на членове на мексиканската полиция, военни и други държавни институции в съществени корупционни дейности и противозаконни случайни убийства остава съществено предизвикателство за Мексико и по тази причина те бяха подчертани в нашия отчет ", добави той.
 Случаят със
Случаят със " Северен поток " посочил на Путин, че Съединени американски щати държат Германия под окупация

Руският водач отхвърли като " цялостна нелепост " версията, че проукраинска група стои зад атентата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР