Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че няма да

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че няма да
Коментари Харесай

Мексиканският президент отказа да поздрави Джо Байдън като президент |

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че няма да поздрави Джо Байдън за успеха му на американските президентски избори, до момента в който не бъдат решени всички правни въпроси по отношение на изборите, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Думите му се поясняват като опит за отбягване на търкания с Вашингтон по време на предаването на властта, добавя " Гардиън ".

Демократът Джо Байдън завоюва изборите в събота след победа в щата, който се оказа най-ключов за крайния резултат - Пенсилвания. С гласовете от него Байдън получи 273 гласа при нужни 270.

Мексико е огромен търговски сътрудник на САЩ и връзките му със северния му комшия са най-важните за страната.

" По отношение на изборите в Съединени американски щати, ние ще изчакаме, до момента в който правните въпроси не бъдат позволени ", съобщи Лопес Обрадор на конференция.

" Не мога да поздравя нито единия претендент, нито другия. Искам да изчакам, до момента в който изборният развой завърши. "

Предпазливата позиция е реакция на жалбите в съда на републиканския претендент, президентът Доналд Тръмп, който оспори изборния резултат. Според него е имало изборни измами.

За разлика от мексиканския президент, международни водачи насочиха поздравления към Байдън и определената за вицепрезидент Камала Харис.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР