Мексиканският футболен привърженик Ектор Чавес, по-познат и като Карамело, както

...
Мексиканският футболен привърженик Ектор Чавес, по-познат и като Карамело, както
Коментари Харесай

Най-известният мексикански фен се насочва към десети пореден Мондиал

Мексиканският футболен последовател Ектор Чавес, по-познат и като Карамело, както го назовават всички, се готви да посети десетото си следващо международно състезание, споделя “Асошиейтед Прес ”.

Запалянкото, който може да бъде разпознат елементарно поради голямото си черно сомбреро на главата и пончото в цветовете на мексиканския байрак, с което е облечен, стартира своето странствуване на международни шампионати през 1986 година, когато неговата татковина приема за повторно Мондиала. От този миг той се влюбва в международните шампионати и не е пропуснал нито едно, в това число и това в Италия през 1990 година, когато Мексико не взе участие поради наказване.

" Изискват се огромни жертви, с цел да мога да бъда на всяко едно международно състезание. Бих го сравнил с минаването на Кръстния път, толкоз доста мачове съм посетил. Говоря за над  450 срещи ", споделя Карамело.

От 2003 година насам националният тим на Мексико има подписан контракт, който го задължава да играе по най-малко пет мача на територията на Съединени американски щати всяка година. За съпоставяне от 15 мача през последната година, единствено четири са се играли в Мексико, което прави задачата на най-популярния последовател на Ел Три още по-сложна.

" От една страна тези пътувания нарушават както връзките ми със фамилията ми, по този начин и се отразяват на джоба ми. За да последвам националния тим неразделно на всички места и да пътувам без ограничавания по света, би трябвало сериозен финансов тил. Изморително е, тъй като го върша към този момент повече от 40 години ", изясни Карамело.

Той споделя, че първият мач на Мексико, на който е участвал, е през 1986 година против Съюз на съветските социалистически републики в Мексико Сити. На 3 юни същата година той посещава и първия си мач на международни шампионати, в който Мексико играе с Белгия. Тогава в главата му се ражда концепцията да пътува с националния тим на всички места по света.

" Когато усетих цялата страст на Мексико`86, тогава разбрах, че международното състезание е едно огромно празненство и не би трябвало да го пропущам. След това бях в Италия`90, в САЩ`94, във Франция`98, в Япония и Южна Корея през 2002 година, в Германия`06, в Южна Африка`10, в Бразилия`14 и в Русия`18 ", споделя Чавес.

Той си спомня, че е посетил първото си международно състезание през 1986 година, откакто татко му му е купил билети. Най-трудно пък му е било в Италия през 1990 година, защото идва в Рим с една раница и със напълно малко пари. Малко по-късно той отваря личен магазин за бижута, който и до през днешния ден финансира пътуванията му по света.

" Спомням си, че когато отворих бижутерията си, на моята улица имаше още няколко. Затова трябваше да стартирам работа един час преди тях, да завършвам един час след тях и да работя и в неделя. Това бе единственият метод да бъда крачка пред другите. Сега мога да пътувам на всички места по света поради цялата работа, която съумях да свърша ", споделя още почитател номер 1 на Мексико.

Той прибавя, че е бил и на други огромни футболни шампионати като Олимпийските игри през 2012 година в Лондон, както и на международното състезание за юноши до 17 години в Перу през 2005-а. Мексико завоюва купите и двата пъти.

" Спомням си мача с Бразилия на Неймар и по какъв начин Орибе Пералта вкара победния гол. Да видя по какъв начин се издига флагът ни, по какъв начин се пее химнът ни, това към момента ме кара да настръхвам и да рева от благополучие. Но безспорно най-великият миг бе, когато победихме Бразилия през 1999 година на стадион " Ацтека " в шампионата за Купата на конфедерациите с чудесните голове на Куатемок Бланко ", спомня си Чавес.

Той дефинира като най-болезна загубата от Съединени американски щати на осминафиналите на международното състезание през 2002 година.

" Тогава болеше освен тъй като отпаднахме, а тъй като отпаднахме от нашия исторически зложелател. С години усещахме, че имаме предимство над тях и най-после те ни унижиха. Това бе доста печален ден за мен. В идващите три дни нямах предпочитание да изляза от хотелската си стая ", спомня си още Карамело.

Тъй като в Мексико няма различен почитател като Карамело, който непрекъснато да върви на мачовете на националния тим, Ектор Чавес дефинира испанеца Маноло Касерес, прочут като Маноло ел дел Бомбо (Маноло Тъпанджията) като най-големия си другар и най-големия си съперник. Касерес не е пропуснал международно състезание от 1982 година насам.

" Бих споделил, че моят другар Маноло е най-големият ми противник. Ние с него сме положителни другари, срещали сме се онлайн доста пъти и приказваме по телефона. И двамата сме въодушевени от Гаучо да Копа (бразилският последовател Кловис Акоста Фернандеш, носещ международната купа в ръцете си), който обаче умря през 2015 година ", сподели още Чавес.

В Мексиканската футболна федерация познават Чавес доста добре. Те не финансират пътуванията му, само че му дават опция да бъде непрекъснато с националния тим.

" Не схващам себе си като почитател номер 1, само че хората и медиите ме назовават по този метод. Това е огромна отговорност, тъй като те ме възприемат като дипломат на мексикански почитатели ", приключи Карамело.
 Мексико загуби значим състезател за Световното Мексико загуби значим състезател за Световното
Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР