Мексиканските власти съобщиха, че евакуират жителите на Пуерто Мадеро в

...
Мексиканските власти съобщиха, че евакуират жителите на Пуерто Мадеро в
Коментари Харесай

Евакуират мексиканския щат Оаксака заради опасност от цунами



Мексиканските управляващи оповестиха, че изтеглят жителите на Пуерто Мадеро в щата Чиапас като защитна мярка, след предизвестието за цунами за южното крайбрежие на страната. Това се случва след мощното земетресение със мощ 8,2 по скалата на Рихтер, съобщи Асошиейтед прес.

15 са жертвите от труса, който съгласно мексиканските сеизмолози е бил с магнитуд 8,2. Това е най-силното земетресение в Мексико от 100 години насам, сподели президентът Енрике Пеня Нието, по-силно даже от труса с магнитуд 8,1 от 1985 година, умъртвил хиляди хора и предизвикал големи опустошения в столицата Мексико.

Според Геофизическия институт на Съединени американски щати магнитудът е бил 8,1. За петте часа след главния трус са регистрирани към 20 вторични труса със мощ към 4 или повече. Президентът предизвести, че е вероятен огромен второстепенен трус с магнитуд 7,2.

Има съществени вреди, 1 милион поданици са останали без ток след труса, само че за 800 хиляди от тях подаването на електричество към този момент е възобновено. В 11 щата през днешния ден като защитна мярка са анулирани учебните занятия.

В Оаксака е рухнал хотел, само че към този момент не се оповестява за починали там. По-рано губернаторът Алехандро Мурат сподели, че някои хора са съумели да избягат от хотела, в този момент се открива дали има потърпевши.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР