Бразилският президент Мишел Темер потвърди появилите се в медиите съобщения,

...
Бразилският президент Мишел Темер потвърди появилите се в медиите съобщения,
Коментари Харесай

Мишел Темер обяви, че няма да се кандидатира отново за президент на Бразилия

Бразилският президент Мишел Темер удостовери появилите се в медиите известия, че няма да се кандидатира са нов държавен глава на идните през октомври избори. В слово на конгреса на своята центристка партия Бразилско демократично придвижване той сподели, че поддържа кандидатурата за най-високия държавен пост на някогашния финансов министър Енрике Мейрейеш, съобщи ТАСС.

"Говоря без риск да сгреша - Мейрейеш е най-хубавият измежду най-хубавите! ", сподели Темер за своя съпартиец. 72-годишният Мейрейеш преди няколко седмици напусна поста на финансов министър на федералното държавно управление, с цел да се кандидатира в изборите.

77-годишният Темер до неотдавна изрично отхвърляше въобще опцията да се кандидатира още веднъж. На 20 март в диалог с публицисти обаче той за първи път не изключи тази опция. Но както неговата, по този начин и известността на Мейрейеш е на най-ниското допустимо ниво - в рамките единствено на няколко %, което явно е отрезвило неговите политически съдружници, че Темер е неизбираем и би трябвало да се търси друга кандидатура и да се гради по-широка коалиция към нея. В неотдавнашно изследване 88 на 100 от интервюираните бразилци обявиха, че в никакъв случай не биха дали своят вот за настоящия президент.

Политическият пейзаж в страната е мощно фрагментиран заради всеобщото възмущение на бразилците от серията грандиозни политически кавги през последните години, раздрусали радикално политическата класа и цялата политическа система в страната. В момента е съвсем невероятно да се предскаже какъвто и да е резултат от всеобщите (президентски, парламентарни и губернаторски) избори, планувани за 7 октомври.

Кандидатури за президент издигат най-различни политически сили, в това число и от средите на ръководещата в този момент коалиция, и е тотално неразбираемо какви блокове в поддръжка на един или различен претендент биха се оформили с наближаването на вота в най-голямата и стопански най-мощна латиноамериканска страна, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР