Междуведомствената работна група, създадена в средата на миналия месец със

...
Междуведомствената работна група, създадена в средата на миналия месец със
Коментари Харесай

Междуведомствена комисия не е установила причините за замърсяване на въздуха в Русе

Междуведомствената работна група, основана в средата на предишния месец със заповед на регионалния шеф на Русе, не е открила аргументите за замърсяването на въздуха в града, оповестяват от регионалната администрация.

Проверките са били осъществени на 30 септември и на 1 октомври т.г. в три компании. Те са били изненадващи, без авансово известяван. Междуведомствената комисия включва представители на Регионалната ревизия по околната среда и водите, Регионалната здравна ревизия, Дирекцията "Инспекция по труда " - Русе, общинската и регионалната администрация.

При измерванията със профилирана техника не е регистрирано надвишаване на допустимите концентрации на нездравословни субстанции според откритите правила в законодателството и, надлежно, в издадените разрешителни на операторите. Въз основа на направените отчети от специалистите не може да се направи безапелационен извод по отношение на съответно промишлено произвеждане на територията на Русе, което да е източник на нездравословни излъчвания в атмосферния въздух.

От регионалната администрация осведомят, че е допустимо аргументите за характерните миризми, за които са подадени неведнъж сигнали от жителите, да са подбудени от активността на други предприятия или нелегално изгаряне на отпадъчни материали с битов генезис от страна на неустановени хора.

"С оглед направените изводи би следвало реализирането на инспекции от страна на способените институции в други промишлени производства, които могат да бъдат евентуални източници на неприятни миризми ", оповестяват от регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР