Междуведомствена работна група работи по създаването на проект за закон

...
Междуведомствена работна група работи по създаването на проект за закон
Коментари Харесай

14,5 милиона европейци са заети в социалната икономика

Междуведомствена работна група работи по основаването на план за закон за обществената и солидарна стопанска система, който ще бъде подготвен до края на март. Това съобщи общественият зам.-министър Султанка Петрова.

Петрова посочи, че по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през април ще има специфична конференция по тематиката с ревю на обществени предприятия.

Социалните предприятия, обществените нововъведения и обществената стопанска система са нова политика, която от няколко години навлиза в България. Социалното министерство предприе незабавни ограничения тази политика да бъде забележима, съобщи заместник-министър Петрова.

По време на полемика във вторникбеше показан опита на неправителствения бранш в ръководството на обществени предприятия и бяха разисквани провокациите и опциите за развиване и съществуването им у нас. На събитието бяха връчени свидетелства за професионална подготовка на сполучливо положилите изпит дами в общественото дружество „ Шивашка работилница “. От основаването си през 2015 година до в този момент компанията е осигурила образование и претовареност за над 40 трайно безработни дами.

14,5 милиона европейци са заети в обществената стопанска система и в случай че България желае да стимулира жителите си да бъдат дейни на трудовия пазар, би трябвало да се върви към поощряване на тази политика, съобщи заместител.-министър Петрова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР