Международно жури избра седемте финалисти, които ще представят проекти за

...
Международно жури избра седемте финалисти, които ще представят проекти за
Коментари Харесай

Избраха финалистите за конкурса за ремонт на площад Света Неделя

Международно жури избра седемте финалисти, които ще показват планове за обновяването на столичния площад " Св. Неделя ". Във втората фаза на състезанието за нов образ на площада не престават архитекти от Италия, Франция, Русия и България. Очаква се в края на ноември да бъде определен спечелилият. Главният проектант Здравко Здравков даде обещание, че ще се следи за качественото осъществяване на всички елементи.

София

Председател на журито е Малина Едрева, която управлява комисията по обучение и просвета към Столичната община, а измежду най-важните му членове са основните архитекти на Варшава и на Москва, както и експерти по градско развиване от разнообразни страни.
арх. Мартин Артц, експерт по градска среда от Ротердам: Първо - какво е най-хубавото за София. Второ - какво е най-хубавото за София. Трето - какво е най-хубавото за София. Това е единственото значимо и забавно нещо за нас.Сотирис Цолус, проектант: 7-те финалисти, които избрахме, имат добър баланс сред нововъведения, внимание към живота в града и взор напред. Така че резултатът ще промени София за положително.
Според Камарата на архитектите в България резултатите от състезанието са справедливи. Столичната община ще уведоми всички участници в състезанието за решението на журито и след приключване на периода за обжалване ще предложения определените седем колектива да показват идейните си планове.

Непосредствено до площад " Св. Неделя " се намира едно друго историческо градско пространство - градинката пред хотел Рила. Последно столичани си я спомнят като заведение, само че от години мястото е занемарено и се е трансформирало в котило на бездомници.

Здравко Здравков, основен проектант на София: Там минава крепостната стена на София и е належащо да се създадат археологическите изследвания, след което да се направи план за социализация на градината. Неслучайно не са подхванати дейности по интервенция в тази градина, тъй като е належащо да се експонира и по този начин е заложено в подробния организационен проект, частта от крепостната стена.
Не е ясна и ориста на този някогашен магазин до градинката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР