Международно изследване разкри, че бащите, които посвещават повече време и

...
Международно изследване разкри, че бащите, които посвещават повече време и
Коментари Харесай

Грижовните бащи са по-ревниви

Международно проучване разкри, че бащите, които посвещават повече време и пари на децата си, са по-ревнив и, когато партньорката им изневери, спрямо бащите, които не вземат участие толкоз в развъждането на наследниците си, заяви Физ.орг.

Учените, ръководени от експерти от университета на Калифорния, са работили с 1048 мъже и дами от 11 популации от целия свят, в това число от градски региони в Съединени американски щати, Индия, Япония. Докато предходни проучвания са се фокусирали върху разликите сред двата пола, те са проучили културни разлики, измежду които и присъединяване на бащите в развъждането на децата.
 iStock/Getty Images
" Основното изобретение измежду другите популации, които обхванахме, беше, че колкото повече влагат бащите в децата си, толкоз по-ревниви са те, в случай че брачната половинка или партньорката им прави секс с някой отвън връзката " - сподели доктор Джеф Кушник, антрополог от Австралийския народен университет. 

" Независимо дали човек живее в малко село в Индонезия или в шумния Лос Анджелис, нормите за сексуалността и бащинството могат да се отразят доста върху изпитваната ревнивост, когато човек бъде предаден от партньорката си ".-->

Учените са дали на респондентите разнообразни сюжети за невярност и са поискали да оценят възприятията си по петточкова канара.

Мъжете се грижат по-малко за децата си в обществата, в които преобладават дамите, като в матрилинейните системи, където родът се продължава от дъщерите. Бащите в такива общества не са толкоз ревностни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР