Международният влак, който пътува между София и Истанбул ще потегли

...
Международният влак, който пътува между София и Истанбул ще потегли
Коментари Харесай

Международният влак София - Истанбул потегля днес от Централната софийска гара

Международният трен, който пътува сред София и Истанбул ще потегли през днешния ден от Централната софийска гара в 18:30 ч. Това стана ясно, откакто управленията на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът още веднъж да стартира да пътува преди началото на летния сезон. По написани влакът ще дойде на следващия ден (27 април) в крайната си дестинация Халкали (Истанбул) в 05:34 часа.

Международният трен от Халкали потегли нощес в 21:40 ч. и ще дойде на Централна гара София в 09:35 ч. 

Този трен ще се движи в състав от спални вагони и вагони за седящи, като от 2-ри юни за летния сезон е планувано да бъде включен и пряк вагон за пътешестване сред Букурещ и Халкали (Истанбул).

Цената на билета е 19 EUR плюс добавка от 10 EUR за софа с 4 места или 15 EUR за спалня с 2 кревати, написа в осведомителния портал rail.cc. Частното спално поделение за един пасажер е 28 EUR плюс добавка от 35 EUR. В средата на нощта, на границата пасажерите би трябвало да излязат от влака с целия си багаж и той да мине през рентгенов уред.

Станцията за идване е Истанбул Халкали, която се намира на 25 километра отвън историческия център на града. С крайградски трен Мармарай в посока центъра на града, се стига до остарялата железопътна гара Sirkeci в Истанбул. Тези крайградски влакове се движат на всеки 15 минути с цена на билета под 2 EUR. Времето за пътешестване е 35 минути.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР