Международният валутен фонд е подложен на остри критики, че последните

...
Международният валутен фонд е подложен на остри критики, че последните
Коментари Харесай

Критики към Кристалина Георгиева за използване на пропагандни данни от Путин и създаване на фалшиви прогнози

Международният валутен фонд е подложен на остри рецензии, че последните му оценки за това по какъв начин съветската стопанска система се е свила с по-малко от предстоящото и по какъв начин се предвижда позитивен стопански напредък през 2023 година, не се основават на съответни инспекции и самостоятелни разбори, а повтарят изфабрикуваните данни на съветския президент Владимир Путин. Това настояват анализаторите Джефри Зоненфелд, Стивън Роуч и Стивън Тайън в американското списание „ Форчън “, представен от в. " Сега ".

След последната оценка на МВФ, че съветската стопанска система се е свила с по-малко от предстоящото - минус 2,2% през 2022 година, доста коментатори използваха и прогнозата за отчасти позитивен стопански напредък от плюс 0,3% през 2023 година, Така се изяснява, че Русия действително изпреварва Германия и Англия, което пък означавало, че глобите против Русия се " провалят ".

Оказва се, че МВФ повтаря измислените от Путин прогнози за Брутният вътрешен продукт и на процедура легитимира тези стопански легенди без никаква инспекция, споделят анализаторите в американското издание.

Като начало, прогнозата на МВФ за икономическия напредък в Русия надвишава даже тази на Руската централна банка, която чака Брутният вътрешен продукт да спадне с най-малко 1,5% тази година. Дори съветски олигарси като алуминиевия магнат Олег Дерипаска намерено се тревожат за това по какъв начин Путин ще остане без пари през идната година и по какъв начин „ изстисква “ съветски компании, с цел да свърже двата края.

Истината е, че икономистите от бюрото на МВФ в Русия имат „ всъщност нулева видимост “ за това, което в действителност се случва в съветската стопанска система. Това го признаха самите икономисти.

Вместо да признаят обществено, че нямат информация, икономистите от структурата на МВФ за Русия взимат дребното данни, които Путин пуска – подбрани и изфабрикувани изказвания, рекламирани от все по-ненадеждната кремълска организация „ Росстат “, която удостоверява изказванията на Путин за икономическия успех, показва още " Форчън ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР