Международният съд на ООН в Хага започва изслушвания за политиката

...
Международният съд на ООН в Хага започва изслушвания за политиката
Коментари Харесай

Международният съд на ООН започва изслушвания на Израел за атаките в Газа

Международният съд на Организация на обединените нации в Хага стартира чувания за политиката и дейностите на Израел в окупираните палестински територии, съобщи ДПА.

В края на 2022 година, преди началото на войната в линията Газа предходната година, Общото заседание на Организация на обединените нации изиска мнение от съда за правните последствия от дейностите на Тел Авив по отношение на палестинците в окупираните територии.

52 страни и 3 интернационалните организации ще вземат участие в чуванията, като те ще стартират през днешния ден с палестинските представители.

Тел Авив пое контрола върху Западния бряг и Източен Йерусалим през 1967 година Към момента измежду популацията от 3 милиона палестинци живеят и към 700 000 израелски заселници.

Палестинците претендират, че тези територии са самостоятелна страна със столица Източен Йерусалим.

По-рано през днешния ден Египет разгласи, че е внесъл в Международния съд на Организация на обединените нации меморандум, в който упреква Израел в противозаконни практики в палестинските територии.

„ Меморандумът отхвърля израелските политики на гонене, расова дискриминация и други практики, които жестоко нарушават правилата на интернационалното филантропично право и правото за човешките права ", сподели Дия Рашван, началник на Държавната осведомителна работа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР