Международният фонд за лечение на псориазис публикува списъка на най-ефективните

...
Международният фонд за лечение на псориазис публикува списъка на най-ефективните
Коментари Харесай

Ефикасни народни средства за лечение на псориазис

Международният фонд за лекуване на псориазис разгласява листата на най-ефективните способи за национално (домашно) лекуване на псориазиса. Но те не заместват обичайното лекуване на болестта, а се ползват в композиция, което доста ще облекчи положението на пациента и ще способства за регресия на клиничните прояви на болестта.

Основно методите за домашно лекуване са:

- Използване на разтворена морска сол в топла вода;

- Използване на ябълков оцет;

- Използване на тиквен сок, който се нанася върху засегнатите сектори на кожата;

- Използване на разнообразни типове етерични масла.

Ябълковият оцет е известно средство в националната медицина. Употребявайте, като мажете засегнатите сектори или правете специфични вани. Ябълковият оцет дейно отстрани сърбежа на кожата, бори се с дехидратацията на кожните кафези, които се явяват като възбудителите на лющенето освен това заболяване.

Морската сол е с сходен резултат. Тя задържа влагата в клетките, които при достигането си до повърхностните пластове на кожата не се изпаряват. За лекуване на болестта с морска сол нормално се употребяват вани.

Предимството на това е, че лекуването се ползва по цялата кожа, а не посредством отнасяне на засегнатите сектори. Важно е тези вани да не са горещи, тъй като може да те могат да доведат до увеличение на сърбежа.

Ако употребявате пък тиквен сок в композиция с лимонен сок, това ще е по-полезно за навлажняване на кожата. Хидратацията с това средство ще предотврати прогресията на псориатичните процеси и ще усъвършенства общото положение на индивида.

За да получите добър и ефикасен резултат е належащо да употребявате тази примес в продължение на 6 месеца в домашни условия. Прилагайте неведнъж посредством напояване на засегнатите сектори на кожата.

Зехтинът е потвърдено средство с отличен резултат за лекуване на псориазис в домашни условия. Той способства за нормализиране на процеса на делене на епителните кафези и тяхната диференциация.

Можете да го употребявате както вътрешно, по този начин и върху засегнатата повърхнина на кожата. Зехтинът е добре да се ползва и при дерматоза на скалпа.

Използването на тези домашни средства способства за по-ефективен надзор на псориазиса и неговото лекуване. Освен това, тази терапия е желателно да се комбинира и с обичайните способи на лекуване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР