Международния ден на политзатворниците, концлагеристите и пострадалите от фашизма и

...
Международния ден на политзатворниците, концлагеристите и пострадалите от фашизма и
Коментари Харесай

Социалисти се преклониха пред паметта на политзатворниците

Международния ден на политзатворниците, концлагеристите и потърпевшите от фашизма и войните уважиха пловдивските социалисти. Поклонението откри членът на Градски съвет на Българска социалистическа партия Иван Цанов. Той акцентира, че 11 април е знак на успеха над хитлеризма и на демократичната общественост в Европа. Цанов добави, че свободолюбието и героизмът не са сломени, че антифашистките концепция и взаимност са по-силни в днешните размирни времена.
Председателят на съдружие " Памет и бъдеще " Илия Гатев означи, че политическата класа подминава този ден, който е приет от Организация на обединените нации за Международен ден на политзатворниците и концлагеристите. Той изрази вяра, че събралото се голям брой потвърждава, че нищо не е забравено и че хората помнят саможертвата на всички починали за по-доброто бъдеще, за свят, в който мирът и свободата са над всичко.
В словото си Диана Димитрова, член на Изпълнителното бюро на Горско стопанство на Българска социалистическа партия в Пловдив, благодари на всички, пристигнали да почетат паметта на антифашистите и концлагеристи, като акцентира, че с помощта на тяхната всеотдайност през днешния ден живеем в един по-добър свят, само че заплахата историята да бъде сменена е сериозна и по тази причина нищо не трябва да бъде забравяно.
И социалисти от Сливен отдадоха респект на антифашистите, разстреляни в двора на някогашния затвор. Проявата бе проведена от регионалното и общинско управление на Българския антифашистки съюз в града, чиито ръководител Мария Чонкова бе една от отдалите респект.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР