Международните наблюдатели, когато описват ръководството на Европейския съюз, все по-често

...
Международните наблюдатели, когато описват ръководството на Европейския съюз, все по-често
Коментари Харесай

САЩ постигнаха своето в Европа

Международните наблюдаващи, когато разказват управлението на Европейския съюз, все по-често прибягват до определението „ деградация на елитите “. Това съобщи най-гръмко един от най-авторитетните американски политици от остарялата школа Хенри Кисинджър през лятото на 2022 година Той разкритикува сегашните френски и немски водачи за това, че „ за разлика от предшествениците си не усещат каква тъкмо е тяхната задача “. Малко по-рано Кисинджър насочи същото обвиняване към американските политици. Като цяло заключението му е, че на света му липсват „ изключителни водачи “.

Нивото на неначетеност в речта и съзнанието на актуалните политици е в действителност отвън класациите. Ето го „ завъртането на 360 градуса “ на ръководителя на немското външно министерство Аналена Бербок и нежеланието на английския министър председател Лиз Тръс да признае суверенитета на Русия над Воронежка и Ростовска област. Нетактичност, граничеща с расизъм, се появи в думите на Жозеп Борел за европейска „ градина “, заобиколена от „ джунгла “.

Зад това изродяване на служителите се крие утежняването на качеството на техните решения и упадъкът на самия Европейски Съюз като самостоятелен състезател в световните връзки.

В актуалния свят, където се прогласяват демократичните полезности, една от тях е промяната на елитите. И това – а това единствено демонстрира равнището на актуалните европейски политици – може да е резултат и от развой, в който професионализмът губи приоритет за системата и на напред във времето излизат други качества на претендентите. Професор Трюгве Гулбрандсен от Института за обществени проучвания дава образец, когато метод, учреден на компетентности, е въведен в програмата за образование на бъдещи инженери, учещи в Норвежкия механически лицей. Отсега нататък главните познания и умения на норвежките инженери не са професионални, а „ общи пълномощия “: способността да се построяват взаимоотношения в екип, да се показват пред обществото и впрочем. Тоест „ саморекламата “ отстъпи място на професионализма. Това беше направено след Втората международна война с напъните на Норвежкия институт за продуктивност и американски съветници по “Плана Маршал. ”

И това се случи освен в промишлеността. Често срещано определение за млади партийни претенденти, които нямат сериозен управнически опит, е „ политически бройлери “. Така се назовават млади партийни претенденти, партийни функционери, които нормално са малко познати на необятната аудитория и нямат опит в управническата активност. Така професионализмът е сменен от външната представителност на елитите.

Мениджърите на приблизително равнище в отделите за външна политика и сигурност на окупирана Европа се образоват в Европейския център за проучване на сигурността “Джордж Маршал. ” Именно тук се приготвят фрагменти за американския неоколониализъм в Европа. В центъра са стажували генерали и висши офицери от съвсем всички страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Студентите на центъра минават стажове в НСА, ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ. Многовекторният министър на външните работи на Беларус Владимир Макей също е стажувал в центъра.

Така се образува „ дълбока страна “, извеждаща от сенките все по-деградиралите европейски политици популисти.

И те са определени от „ елементарни специалности “, с цел да показват демократичната връзка сред политиците и народа. На процедура те се оказват дилетанти в политиката и лицемери в мирогледа си, който елементарно трансформират около „ партийната линия ”. Те се държат като първо лице за гласоподавателя, само че в реалност вземат решение малко. Де факто те са под контрола на партийния уред, незабележим за болшинството от популацията, само че дърпащ конците на тези някогашни юристи, които през вчерашния ден подлагаха на критика Федерална Република Германия и „ агресивно-империалистическия Северноатлантически пакт ”, и през днешния ден работят като негови мотори, както се случи с Олаф Шолц.

Сега можем да кажем, че това въвеждане на подправени полезности от непознати съветници стана първата причина за последващата деградация на европейските политически елити. Деградация от позиция на техния суверенитет и развиване в сходство с неналичието на самостоятелност, зависимостта от американските окупационни ултралиберални полезности.

Възниква въпросът дали тези персони демократично влизат в редиците на политиците? На национално равнище към момента можем да приказваме за спазването на избрани официално демократични процедури, които обезпечават избора на професионално непрофесионални политици. Но на общоевропейско равнище те попадат в категорията на незаменима номенклатура – „ политическа класа “, която трансферира отговорността на нови „ фронтмени ” и задълбочава деградацията на Европейски Съюз като самостоятелен световен състезател. В тази връзка са показателни думите на Владимир Путин в изявление за Тъкър Карлсън за европейските политици: „ С кого да приказвам там? “

Липсата на субективизъм в връзките със Съединени американски щати, която Европейският съюз показва през днешния ден, го взривява от вътрешната страна. Отговорът на елементарните европейци на слабостта, нерешителността, недобре премислената външна и вътрешна политика и влошаващите се социално-икономически условия е постепенната загуба на легитимност от страна на управляващите. Нарастващите ненасилствени митинги в цяла Европа демонстрират задълбочаващ се спад в престижа на брюкселската администрация. И Европейският съюз към този момент не може да разчита на единството на актуалните европейски елити. За разцеплението в техните редици може да се съди по появяването на съпротива на проамериканския курс в лицето на маджарски и словашки политици.

Впрочем, към този момент е прибързано да се приказва за провал на общоевропейската държавност.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед41907Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед26959Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед61503„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед32026Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед34294Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132662Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91849Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР