Международни експерти са открили доказателства, че Русия е извършила военни

...
Международни експерти са открили доказателства, че Русия е извършила военни
Коментари Харесай

ОССЕ откри доказателства за военни престъпления на Русия в Украйна

Международни специалисти са разкрили доказателства, че Русия е направила военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна. Това излиза наяве от отчет на Организацията за сигурност и съдействие и Европа (ОССЕ), оповестява " Ройтерс ".

Мисията беше основана предишния месец от 45 от общо 57-те страни членки на ОССЕ, с цел да ревизира вероятни закононарушения в Украйна, в това число военни такива, и да съобщи събраната информация на интернационалния съд. Русия се разгласи срещу.

ОССЕ е интернационална организация, която включва някогашните врагове от Студената война - Съединени американски щати и Русия, както и разнообразни страни в Европа, Централна Азия и Северна Америка.

Мисията откри ясни модели на нарушавания на интернационалното филантропично право от съветските сили, се показва в отчета.
 Свикват изключително съвещание на ОССЕ поради Украйна
Свикват изключително съвещание на ОССЕ поради Украйна

На фона на зачестилите обстрели в Донбас...

Според документа атакуващите сили не са взели нужните защитни ограничения за цивилното население и съзнателно са атакували лечебни заведения и учебни заведения. Той открива, че нападението на 9 март против родилното поделение на е осъществено от Русия и квалифицира действието като " военно закононарушение ". Тогава Русия отхвърли да стои зад офанзивата и на собствен ред хвърли виновността върху Украйна.

В отчета на ОССЕ като военно закононарушение се дефинира и ракетният обстрел на при който съгласно украинските управляващи са починали към 300 души.
 Франция изпрати екип в Украйна да проверява съветските военни закононарушения
Франция изпрати екип в Украйна да проверява съветските военни закононарушения

Френските чиновници са пристигнали в Лвов

" Мисията не е в положение да заключи дали съветската офанзива против Украйна сама по себе си може да се квалифицира като необятно публикувана или систематична офанзива, ориентирана против цивилно население ", написа още в документа, само че се акцентира, че някои офанзиви съзнателно нарушават интернационалното законодателство за правата на индивида и доказателства за това са били неведнъж документирани в хода на спора.

Организацията декларира, че систематично офанзиви са насочвани към цивилно население.

Въпреки че ОССЕ е разкрила и доказателства за нарушавания от страна на Украйна, като да вземем за пример отношението й към военнопленници, тя акцентира, че нарушаванията на Русия са " доста по-големи по темперамент и мащаб ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР