Международната плувна лига добавя отбори от Япония и Канада за

...
Международната плувна лига добавя отбори от Япония и Канада за
Коментари Харесай

Международната плувна лига с нови отбори и формат като НБА

Международната плувна лига прибавя тимове от Япония и Канада за идващия втори сезон, увеличавайки веригата на общо десетина отбора. Новите звездни обединения ще са от Токио - града хазаин на олимпийските игри, и от Торонто. Живата легенда на японското плуване Косуке Китажима ще води азиатския отбор. Робърт Кент ще е капитанът на канадския. Двата тима още нямат имена.

В дебютния сезон на Международната плувна лига имаше единствено двама азиатски състезатели. Японецът Дая Сето дебютира чак на финала, с цел да сложи международен връх. Другият азиатец беше от Хонконг – Сиобхан Хаугхей. Канадците бяха общо 13, в това число и олимпийската шампионка Пени Олесияк и многократната международна шампионка Кали Масе.

Новият формат
Вторият сезон на на Международната плувана лига ще увличи доста стартовете. Календарът за 2020-21 ще включва 21 състезния от септември до април. Разширеният формат ще е с постоянен сезон, плейофи и финали по сходство на професиналниите лиги в спортове като баскетбола (НБА), хокея на лед (НХЛ), бейзбола и американския футбол.

Отборите ще бъдат разграничени на две зони Евроазитска и Американска. На финала отиват четири от десетте отбора.

Василен Димитров , bgswim.com

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР