Международната организация за измерване на медийната свобода Репортери без граници“

...
Международната организация за измерване на медийната свобода Репортери без граници“
Коментари Харесай

За радост на Бойко: Репортери без граници се коригираха за убийството на Виктория, но не се ...

Международната организация за премерване на медийната независимост „ Репортери без граници “ поправя неточната си информация по случая с убийството на Виктория Маринова от Русе, съобщи Блиц. 

По-рано от основаната в Париж организация показаха, че има безапелационни доказателства, че гибелта на Маринова е в резултат на професионалната й ангажираност. Според българските проверяващи обаче няма данни за връзка сред работата на Маринова и нейното ликвидиране. Това в последна сметка докара и до корекцията от страна на „ Репортери без граници “ и България е извадена от листата на страните, в които има убити публицисти поради работата си.

" Репортери без граници основава работата си на обстоятелства. Виктория Маринова работеше с проверяващите публицисти от " Бивол " и заяви за следствието им. Заради това ние се обадихме на българските управляващи, с цел да обезпечат сигурността на хората в ТВМ и " Бивол ". Така изясни пред ТВ Европа дейностите на организацията Полин Аде-Мевел - началник на " Репортери без граници - Балкани ".

" Когато чухме за убийството на журналистката Виктория Маринова реагирахме доста остро, защото взехме решение, че работата и може да е станала причина за гибелта й. Ние следим какво е казано от българското държавно управление и в този момент те мислят, че няма връзка с работата на журналистката и убийството ", посочи още тя. Официални извинения за очернянето на България обаче не бяха поднесени.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР