Международната футболна федерация ФИФА откри дисциплинарно производство срещу президента на

...
Международната футболна федерация ФИФА откри дисциплинарно производство срещу президента на
Коментари Харесай

Шефът на испанския футбол обвинен в насилие, след като целуна неочаквано футболистка

Международната футболна федерация ФИФА откри дисциплинарно произвеждане против президента на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес, който целуна футболистка на женския народен тим на Испания Хенифер Ермосо на церемонията по награждаването след спечелването на международната купа, оповестиха от пресслужбата на ФИФА.

Испанките завоюваха първата си международна купа след победа на финала над Англия с 1:0. На церемонията по награждаването Рубиалес постави орден на Ермосо и целуна играча по устните.

" Дисциплинарната комисия на ФИФА ще даде спомагателна информация по отношение на дисциплинарното произвеждане единствено откакто вземе дефинитивно решение по този въпрос ", се споделя в изказването. „ ФИФА удостоверява още веднъж своя хладнокръвен ангажимент за ценене на правата на всички хора и изрично осъжда всяко деяние, което опонира на това ", се споделя в известието на централата.

Целувката на Рубиалес провокира рецензии от медии и деятели, а министърът на културата и спорта на Испания Микел Исета изиска публично опрощение от ръководителя. Ермосо назова случая демонстрация на другарство и прикани да не се преекспонира. Рубиалес се извини и призна, че е сбъркал, като е целунал футболистката в миг на мощна еуфория. Вицепремиерът на Испания Йоланда Диас прикани Рубиалес да подаде оставка поради сексистката демонстрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР