Международната федерация по тенис (ITF) провъзгласи Новак Джокович (Сърбия) и

...
Международната федерация по тенис (ITF) провъзгласи Новак Джокович (Сърбия) и
Коментари Харесай

Джокович и Сабаленка са световните шампиони в тениса

Международната федерация по тенис (ITF) прогласи Новак Джокович (Сърбия) и Арина Сабаленка (Беларус) за своите " международни първенци " за 2023 година след техните представяния на тазгодишните шампионати от Големия шлем.

Джокович получи премията при мъжете за рекорден осми път откакто завоюва три от четирите съревнования в Големия шлем, оповестиха от управлението на ITF.

36-годишният сърбин усили извоюваните си титли от Шлема на 24, изравнявайки Маргарет Корт за най-вече трофеи и победи във Финалите на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) за рекорден седми път, завършвайки годината като лидер в международната класация.

Сабаленка ликува с първия ти трофей от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия, игра край на Откритото състезание на Съединени американски щати и доближи до полуфиналите на " Уимбълдън " и " Ролан Гарос ".

Тенисистката от Беларус, която беше изпреварена на първото място в ранглистата при дамите от полякинята Ига Швьонтек след Финалите на Женската тенис асоциация (WTA), съобщи, че 2023-а е била " невероятна " и за нея е наслаждение да бъде оповестена за международен първенец.

" Нямам самообладание да се върна на корта за новия сезон през януари ", разяснява Арина Сабаленка.

Раджийв Рам (САЩ) и Джо Солсбъри (Великобритания) завоюваха наградата при мъжките двойки след третия си следващ триумф на Откритото състезание на Съединени американски щати, а финалистките от " Уимбълдън " Сторм Хънтър (Австралия) и Елизе Мертенс (Белгия) заслужиха оценката при женските двойки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР