Международната федерация по ски (ФИС) е удовлетворена от решението на

...
Международната федерация по ски (ФИС) е удовлетворена от решението на
Коментари Харесай

Федерациите, оспорващи преизбирането на Йохан Елиаш за президент на FIS, оттеглиха делото в CAS

Международната федерация по ски (ФИС) е задоволена от решението на федерациите на Австрия, Хърватия, Германия и Швейцария да отдръпват делото в Спортния трибунал (КАС) за анулация на изборите на президента на централа Йохан Елиаш, оповестява ДПА.

Британско-шведският предприемач нямаше противник на Конгреса в Милано през предходната година. Елиаш получи 100 % от гласовете, само че не всички делегати бяха дали своят вот.

Федерациите на Австрия, Германия, Хърватия и Швейцария оспорваха пред Спортния трибунал преизбирането на Елиаш с аргумента, че изборите за били " фарс ". Сега те се отхвърлиха от делото и се съгласиха да договарят с ФИС.

" ФИС постоянно е твърдяла, че повдигнатите обвинявания са несериозни и изцяло лишени от съображение, както и, че изборът на президент е извършен в цялостно сходство с устава на ФИС и с швейцарското законодателство ", се споделя в изказване на Международната централа.

Елиаш получи мандат през май предходната година и ще управлява централата до края на Олимпиадата през 2026.  Той е милиардер и притежател на марката Head. Елиаш даде обещание да вкара бизнес модел в ръководството на ФИС за усилване на контрола в спорта и увеличение на приходите, а измененията в структурата провокираха неодобрение от някои страни. Така се стигна и до митинга от страна на четирите европейски федерации, които не желаят федерацията да управлява маркетинга на провежданите от тях надпревари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР