Международната федерация по футбол (ФИФА) временно спря новите си правила

...
Международната федерация по футбол (ФИФА) временно спря новите си правила
Коментари Харесай

ФИФА временно спря свое ново правило

Международната федерация по футбол (ФИФА) краткотрайно спря новите си правила за сътрудници по целия свят, до момента в който Европейският съд не вземе решение след разпоредби против използването на някои от новите разпореждания, оповестиха от управителния орган на международния футбол.

Футболните сътрудници са в спор с ФИФА, откакто през юли изгубиха обжалването за блокиране на нови правила, които биха лимитирали комисионните им за прехвърляния и въвеждането на изпити, които мениджърите би трябвало да преминат, с цел да си обезпечат лиценз.

Съдилища в Германия и Испания издадоха краткотрайни разпоредби против използването на някои от наредбите при вътрешни прехвърляния по-рано тази година.

ФИФА стартира процедура по обжалване на разпореждането в Германия и решение се чака при започване на 2024 година.

За да извърши решението, ФИФА съобщи, че ще спре използването на новите правила за всеки трансфер, който има връзка с Европейския съюз. Но прекъсването на наредбите стана световно, с цел да се избегнат проблеми с интернационалните прехвърляния до или от континента.

Трансферният прозорец по средата на сезона в Европа отваря на 1 януари.

По-рано този месец арбитражен съд на Английската футболна асоциация също постанови, че препоръчаните разпореждания са несъвместими с английския закон за конкуренцията.
 ФИФА може да в профил Бразилия от интернационалните надпревари
ФИФА може да в профил Бразилия от интернационалните надпревари

Ето причината
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР