Международната енергийна агенция (МАЕ) може да пусне на пазара повече

...
Международната енергийна агенция (МАЕ) може да пусне на пазара повече
Коментари Харесай

МАЕ може да пусне на пазара още петрол, ако е необходимо



Международната енергийна организация (МАЕ) може да пусне на пазара повече нефт в бъдеще, в случай че е належащо, съобщи в четвъртък нейният изпълнителен шеф Фатих Бирол по време на посещаване във Варшава, оповестява Ройтерс.

По-рано тази година МАЕ се намеси на два пъти на петролния пазар, пускайки единствено 9% от това, с което организацията разполага на склад.

" Ако има потребност в бъдеще и нашите държавни управления решат по този начин, ние още веднъж ще излезем на пазара, с цел да се оправим с спиранията на доставките “, съобщи на конференция Фатих Бирол.

Той сподели още, че производството на съветски нефт ще спадне с минимум 3 милиона барела дневно през втората половина на 2022 година

МАЕ също по този начин означи, че в международен проект няма да има дефицит на нефт даже при по-нисък рандеман от засегнатата от западните наказания Русия.

Бирол означи, че лятото може да се окаже предизвикателство за пазара на нефт, до момента в който зимата може да бъде предизвикателна за пазара на природен газ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР