Международната боксова асоциация (ИБА) излезе с отворено писмо до Международния

...
Международната боксова асоциация (ИБА) излезе с отворено писмо до Международния
Коментари Харесай

ИБА обвини МОК в злоупотреба с информация и оказване на натиск върху служители

Международната боксова асоциация (ИБА) излезе с отворено писмо до Международния олимпийски комитет (МОК), в което упрекна най-голямата спортна организация в корист с информация и оказване на напън върху чиновници на ИБА.

Двете организации са в доста неприятни връзки през последните години, откакто през 2019 година МОК суспендира ИБА, изземайки функционалностите на централата като уредник на олимпийския боксов шампионат по време на Олимпиадата в Токио.

Тази процедура ще бъде непокътната и за идните квалификации за Летните олимпийски игри в Париж 2024, както и за самият шампионат във френската столица.

Поредната причина за спор сред ИБА и МОК пък стана Световното състезание по бокс за дами в Ню Делхи, Индия, което бе проведено от боксовата асоциация, само че в отвореното си писмо до олимпийския комитет оттова показаха подозрения по отношение на дейностите на МОК и намекнаха, че е имало напън върху техни чиновници.

В изказването си от ИБА непосредствено обявиха, че от МОК са нарушили съглашението сред двете страни за продан на информация и непосредствено упрекнаха комитета, че " у липсват базови информационни умения, бистрота и предпочитание за съдействие ".

Отношенията сред ИБА и МОК се намират в най-лошата си точка след началото на Руската инвазия в Украйна, откакто предишния октомври от боксовата асоциация не се съобразиха с наредбите да на олимпийския комитет да не бъдат допускани до присъединяване в интернационалните надпревари боксьори от Русия и Беларус.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР