Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) определи Техническия университет на

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) определи Техническия университет на
Коментари Харесай

Университет в Канада става център на Международната агенция за атомна енергия

Международната организация за атомна сила (МААЕ) дефинира Техническия университет на Онтарио (Канада) за Център за съдействие, който да подкрепи дейностите на организацията, свързани с развиване на усъвършенствани атомни технологии - в това число дребни модулни реактори, както и неенергийните приложения на атомната сила.

„ Тези въпроси лишават доста време, когато сме изправени пред огромното предизвикателство да произвеждаме задоволително сила за световното развиване, като в това време не вредим на планетата. Атомната сила като чист, благонадежден и резистентен източник на сила, може да ни помогне да посрещнем тези провокации. И нововъведенията, несъмнено, са ключът към този триумф “, съобщи заместител генералният шеф на МААЕ Михаил Чудаков.

Фокусът на съглашението е да поддържа изследванията и създаването на интегрирани устойчиви планове на енергийни системи, модели, фокусирани върху дребните модулни реактори и микрореакторите, както и възобновимите енергийни технологии за многофункционални приложения. Това включва и произвеждане на водород, обезсоляване на вода и топлоснабдяване като част от устрема за ограничение на климатичните промени. В момента в света има над 70 дизайна на дребни модулни реактори и над 10 – на микрореактори на разнообразни стадии от разработка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР