Международната агенция по енергетика (МАЕ) съобщи, че през 2024 г.

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) съобщи, че през 2024 г.
Коментари Харесай

МАЕ прогнозира дефицит на петрол заради съкращенията на производството на ОПЕК+

Международната организация по енергетика (МАЕ) заяви, че през 2024 година международният пазар на нефт ще се сблъска с недостиг на предлагането вместо с упования остатък. Според последния отчет на агенция това се дължи на продължаващите съкращения на производството на нефт от ОПЕК+.

МАЕ предвижда, че през първото тримесечие на 2024 година международното произвеждане на нефт ще намалее с 870 хиляди барела дневно (бр.) спрямо четвъртото тримесечие на 2023 година Агенцията увеличи прогнозата си за растеж на международното търсене със 110 хиляди барела на ден до 103,2 млн. барела на ден. Както се показва в отчета, потребността от гориво за корабите се е нараснала, защото те избират по-дълги направления, с цел да заобиколят Червено море.

МАЕ увеличи прогнозата си за доставките на нефт през първото тримесечие от страни отвън ОПЕК+ със 100 хиляди барела на ден до 102 млн. барела на ден. До края на 2024 година този индикатор, съгласно прогнозата, ще намалее с 900 хиляди барела дневно, до 102,9 млн. барела дневно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР