Международната агенция по енергетика (МАЕ) повиши прогнозите си за растеж

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) повиши прогнозите си за растеж
Коментари Харесай

MAE прогнозира ръст на търсенето на петрол на фона на забавяне на световната икономика


Международната организация по енергетика (МАЕ) увеличи прогнозите си за напредък на търсенето на нефт през тази и идната година макар предстоящото закъснение на експанзията в съвсем всички огромни стопански системи по света.

В последния си месечен отчет основаната в Париж организация към този момент чака повишаване на търсенето на нефт през 2023 година с 2,4 млн. барела дневно при предходна оценка за 2,3 млн. барела. Новата оценка на МАЕ, представена от БНР е покрай оповестената ден по-рано последна прогноза на ОПЕК за повишение на петролното ползване с 2,46 млн. барела през актуалната година.

Икономиката на еврозоната се сви през третото тримесечие и е на ръба на рецесията заради инфлацията, която надвишава задачата. Китай, макар че е на път да извърши задачата си за Брутният вътрешен продукт от 5%, е изправен пред едва вътрешно и външно търсене. Икономиката на Съединени американски щати, която сподели забележителна резистентност в изискванията на невижданата акция на Фед за повишение на лихвените проценти, в този момент стартира да се охлажда. След това се чака завръщане към енергийната успеваемост и разширение на парка от електрически транспортни средства, което ще насочи Организацията за икономическо сътрудничество и раз назад към по-ниско търсене на нефт от 2024 година нататък ", се споделя в отчет на МАЕ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР