Международен тричленен екипаж се запъти към Международната космическа станция на

...
Международен тричленен екипаж се запъти към Международната космическа станция на
Коментари Харесай

Дебютанти от САЩ и Япония, командвани от руснак, се отправиха към космическата станция

Международен тричленен екипаж се запъти към Международната галактическа станция на шестмесечна задача, оповестява Агенция Франс Прес.

На кораба Союз МС-07 са астронавтите от Съединени американски щати и Япония Скот Тингъл и Норишига Канаи, които за първи път летят към станцията, както и опитният съветски космонавт Антон Шкаплеров. Ракета-носител Союз ФГ беше изстреляна от космодрума Байконур, Казахстан, в 13,21 часа (07,21 часа по Гринуич).



Според ТАСС корабът излезе в околоземна орбита и стартира автоматизиран полет към Международната галактическа станция . Докато множеството полети до станцията лишават от към 6 часа, тричленният екипаж ще се прикачи към станцията на 19 декември поради позицията на станцията в орбита и времето на изстрелване на ракетата.

 Снимка 329469
Източник:

Скачването със станцията е запланувано за вторник преди 09,00 часа по Гринуич.

52-годишният Тингъл и 40-годишният Канаи за първи път летят до станцията, до момента в който 43-годишният пълководец Шкаплеров е натрупал опит. Бившият боен водач на Русия е прекарал тъкмо една година на станцията с две задачи . През февруари 2018 година той ще означи третия си рожден ден в орбита.

Шкаплеров съобщи на конференция преди полета, че на станцията има намерение да гласоподава на президентските избори в Русия през март, на които се чака актуалният съветски водач Владимир Путин да завоюва.

" Ние (космонавтите) като всички съзнателни жители на Русия участваме на президентските избори ", сподели той.

Канаи е най-младият астронавт в историята на Японската галактическа организация и той е част от трио японски астронавти, които могат да летят до станцията от 2011 година

 Снимка 329466
Източник:

Екипажът ще се причисли към руснака Александър Мисуркин и астронавтите от НАСА Марк Хей и Джо Акаба.

Преди дни трима астронавти се завърнаха наред от станцията.

 Трима астронавти от МКС се завърнаха наред на Земята
Трима астронавти от МКС се завърнаха наред на Земята

Американски, съветски и италински космонавти

 Снимка 329470
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР