Международен фестивал на уличното 3D-изкуство се организира от днес до

...
Международен фестивал на уличното 3D-изкуство се организира от днес до
Коментари Харесай

В Русе художници от четири държави ще изработят 3D-рисунки за Световното по волейбол

Международен фестивал на уличното 3D-изкуство се провежда от през днешния ден до 13 септември тази година в Русе. В него осем художници от четири страни ще изработят пет 3D-рисунки, отдадени на Световното състезание по волейбол. Това заяви шефът на общинската дирекция " Култура и обучение " Ирена Петрова.

Крайдунавският град е хазаин на конфликтите от група " Б ", в която са тимовете на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. Мачовете ще се играят сред 12 и 18 септември.
Творците във фестивала са от България, Италия, Сърбия и Мексико. Рисунките ще бъдат ситуирани в центъра на Русе и ще са с размери сред 20 и 40 кв. метра.

Петрова изясни, че една от творбите, която ще бъде подготвена още на следващия ден вечер, ще изобразява бебе, което се спуска с парашут - волейболна топка, над Доходното здание в Русе.

Друга рисунка ще показва огромни слънчеви очила. В едното стъкло ще се отразява " Дунав мост ", а в другото - волейболната топка на Световното състезание. Трета рисунка ще изобразява волейболно игрище, в което играе либерото на националния тим Теодор Салпаров.
Организатор на интернационалния фестивал е общината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР