Между президента на САЩ Джо Байдън, кандидата за президент Доналд

...
Между президента на САЩ Джо Байдън, кандидата за президент Доналд
Коментари Харесай

Орбан и Тръмп унизиха Байдън

Между президента на Съединени американски щати Джо Байдън, претендента за президент Доналд Тръмп и унгарския министър председател Виктор Орбан се разви нещо като любовен триъгълник.

Формално Орбан е сътрудник на Байдън и водач на съюзната страна. Но Орбан отлетя за Америка, с цел да се срещне не с него, а с Тръмп. Сега " остарелият Джо " ревнува.

" Знаете ли с кого се среща Тръмп през днешния ден в Мар-а-Лаго? Орбан от Унгария, който напряко съобщи, че демокрацията не работи и се стреми тирания ", оплака се нацупено президентът на поддръжниците си в Пенсилвания.

Той също по този начин приказва за срещите си с европейски водачи, които се твърди, че са хванали Байдън за ръка, дръпнали го настрани и споделили: „ Тръмп не може да завоюва още веднъж, тъй като моята народна власт, моята страна е заложена на картата “. Според американския президент това са създали всички, с изключение на Орбан.

Оказва се, че единствено Унгария не е застрашена, защото нейният министър председател е единственият европейски водач, който не е сложил личната си страна на карта в томболата „ Байдън или Тръмп “.

Друго нещо е, че думите на Байдън не би трябвало да се одобряват безусловно, тъй като в техния триъгълник той е тъпият ъгъл и щастието на другите двама го преследва. Но те са в действителност щастливи дружно: Тръмп след срещата назова Орбан „ популярен водач “, който е „ почитан в целия свят “, а Орбан назова Тръмп „ президент на мира “, който е „ кадърен да постави завършек на войната в Украйна “. ”

Фактът, че Украйна също ще бъде разисквана на срещата в резиденцията на Тръмп Мар-а-Лаго, беше особено обявено от унгарското външно министерство. Това е невиждано, тъй като официално Тръмп е водач на опозицията, а договаряния с такива акценти са интервенция в избори в непозната страна от страна на Орбан като глава на непозната страна. От позиция на формалното държавно управление тази стъпка несъмнено е неприятелска. Така че в този случай Байдън има право на неодобрение, в това число и на протестна нота до унгарското посолство.

Всъщност Орбан е водил акция за един от претендентите малко преди изборите. Той съобщи, че този претендент би могъл да постави завършек на спора, от който американските гласоподаватели към този момент са много изтощени като причина за многомилиардни разноски и вътрешни разтърсвания.

Президентът на Съединени американски щати в този момент би трябвало да бъде малтретиран от комплицирани усеща. Самият той от време на време се среща с задгранични опозиционери - американците считат, че могат всичко. Но Тръмп също е американец.

Освен това директното недоволство против унгарския министър председател като мощ, намесила се в изборния развой в Америка, е до известна степен срамно за Байдън. Би било хубаво Русия да се намеси в изборите, въпреки всичко тя е суперсила. Какво се случи с Америка, в случай че даже унгарците към този момент въздействат на нейното бъдеще?

И най-неприятното за Байдън е, че Орбан може да играе ролята на медиатор сред Тръмп като предстоящ президент и всеки в Европа, в това число съветското управление. Унгарският външен министър Петер Сиярто, малко преди срещата в Мар-а-Лаго, като че ли инцидентно сподели, че Будапеща от дълго време служи като скришен договарящ сред Москва и доста водачи на страни от Европейски Съюз.

Като цяло рандевуто на Тръмп с Орбан е освен пренебрежение към американския президент, освен дипломатическа измяна, само че и евентуален скрит план. Унгарският министър председател се окуражи, тъй като не има вяра в способността на Байдън да бъде избран отново на поста си през ноември (малко хора имат вяра в това), до момента в който реваншът на Тръмп му дава обещание огромен политически джакпот.

Тоест Орбан въпреки всичко взе участие в
залаганията. Ако републиканец се върне в Белия дом, Унгария ще има такова въздействие в Европа, каквото в никакъв случай не е имала в цялата си над хилядолетна история. Орбан ще се трансформира в незаместим медиатор сред управлението на Съединени американски щати и Европейския съюз, защото единствено с него докачливият Тръмп поддържа положителни връзки, което даже Байдън удостоверява.

Самият Орбан гледа още по-далече и ясно възприема изборната победа на Тръмп като главно изискване за световна консервативна контрареволюция, в която той отрежда значима роля и на себе си, и на Унгария.

Въпреки че галантеристът и кардиналът са могъщи, това, за жалост, не значи, че Орбан е прав за главното: че Тръмп е в положение да постави завършек на спора в Украйна, и то за един ден, както даде обещание. Съединени американски щати са значително виновни за неговото начало и изостряне. А това, че някой е счупил нещо, не значи, че може да го сглоби още веднъж.

Проблемът с унгарския министър-председател е, че до момента в който подлага на критика сегашната администрация на Белия дом, той поддържа една Вашингтоноцентрична картина на света, в която един добър американски благородник ще пристигна след изборите и ще съди всички. Но в XXI век Съединени американски щати никога не са всемогъщи, още по-малко пък Тръмп, който ще би трябвало освен да завоюва изборите, само че и да пречупи съпротивата на американските елити, включителнона представителите на петролната промишленост и защитата промишленост - тези, които получават баснословни облаги от продължаването на войната в Украйна и в това време са спонсори на Републиканската партия на Тръмп.

Между другото, един от главните проблеми на нюйоркския милиардер е, колкото и да е парадоксално, неналичието на пари. Съдебните каузи му костват скъпо, а що се отнася до набирането на средства за акцията, актуалният президент го изпреварва неведнъж, частично с помощта на хора като Алекс Сорос, наследникът на империята на татко си реши да насочи ресурсите си към преизбирането на Байдън.

Само този факт прави Тръмп по-симпатичен от сегашния президент. Още повече, че Орбан е прав най-малко в количествената оценка на вероятностите за реализиране на мир в Украйна - те са по-големи при Тръмп, в сравнение с при Байдън.

Но другояче речта му на тематика „ Тръмп е президентът на мира “ би трябвало да се одобри като предизборно пропагандно видео. В нея има толкоз истина, колкото и в други предизборни клипове.

Силите, от които в действителност зависи постигането на мир в Украйна, въпреки всичко са въоръжените сили на Руската федерация. А вярата в дипломацията е на първо място религия, че тя ще успее да затвърди постигнатия от тях резултат, който е неопровергаем нито за Байдън, нито за Тръмп.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед20198Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед6568Проф. Захари Захариев за книгата на Си Дзинпин " Управлението на Китай " и за " Двете сесии " на КНРАлтернативен Поглед13539Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед13527Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед17485Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед162747Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126774Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94124Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89533Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед83276Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов9062Залезът на Европа: Трета част – Демографската смъртХристо Георгиев60633Непознатата Цола Драгойчева. Битката за Македония сред Българска комунистическа партия и ЮКП преди 1944-та - Част първа Източник:
pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР