Между България и Чехия продължава да има интензивен обмен на

...
Между България и Чехия продължава да има интензивен обмен на
Коментари Харесай

Светлан Стоев: Позициите на България и Чехия за взривовете във Върбетице съвпадат

Между България и Чехия продължава да има натоварен продан на информация по следствието на гърмежите във боен склад във Върбетице, където беше забъркано и името на българския оръжеен търговец Емилиан Гебрев. Това стана ясно след среща сред служебния министър на външните работи Светлан Стоев и чешкия му колеха Якуб Кулханек, който е на посещаване у нас.

Позициите и на България, и на Чехия във връзка с гърмежите във Върбетице съответстват изцяло, сподели Светлан Стоев, представен от БНР.

Якуб Кулханек сподели от своя страна, че Прага продължава да работи за преразглеждане на цялостните отношение на Европейския съюз с Русия.

" Чешката република е доста дейна по този въпрос, той е включен в съвещания на Европейския съвет и на равнище европейски министри на външни работи. Трябва да имаме отворена полемика по какъв начин за в бъдеще ще формулираме нашите взаимоотношения с Руската федерация ", уточни чешкият посланик.

Чешките управляващи оповестиха, че разследващата работа на съветската войска стои зад взривяването през 2014 година на 50 тона муниции в хранилища край Върбетице, лишили живота на двама души. В тези хранилища е била съхранявана и продукция на българската компания " Емко ", благосъстоятелност на Емилиян Гебрев, който през 2015 година е токсичен в София дружно със сина си и началник на компанията му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР