Между 85 и 90% от населението на Земята са десничари

...
Между 85 и 90% от населението на Земята са десничари
Коментари Харесай

Учени: Дори сред неандерталците левичарите са били малцинство

Между 85 и 90% от популацията на Земята са десничари като няма нито едно място на планетата или етнос, при който левичарите да съставляват болшинство. Същевременно малко на брой са тези, които умеят да употребяват еднообразно добре и двете си ръце. Учените не престават да се пробват да намерят отговор на тази мистерия, написа Популярная механика.

В свят, ръководен от десничари, за левичарите дълго време даже ежедневните битови действия се оказваха много трудоемки. Почти всички принадлежности, принадлежности и оръдия на труда са проектирани да се употребяват от десничари. При това по този начин е било още от дълбока античност – десничарите са доминирали през цялата история на човечеството. Дори неандерталците са били десничари.

Това прави хората в действителност неповторим тип, защото човекоподобните маймуни, да вземем за пример, си служат еднообразно добре и с двете си ръце.
 Левичарите имат по-задоволителен полов живот Левичарите имат по-задоволителен полов живот
Ново проучване демонстрира забавни обстоятелства за левичарите, обвързвано със половият им живот. Доказано е, че хората, които употребяват ляват...

Учените към момента се пробват да схванат какво дефинира избора на преобладаващата ръка и за какво в международен мащаб десничарите имат голям превес. Интересното е, че желанието към дясно или ляво се демонстрира в доста ранна възраст – на процедура още в утробата (напр. при смученето на палеца от бебето).

Изследванията също по този начин демонстрират, че въпреки да няма съответен ген за " дясна или лява ръка ", ДНК несъмнено играе роля в този развой. Авторите на едно от проучванията откриват, че четири области на генома нормално са свързани с левичарите. Три от тези области имат отношение към развиването и структурата на мозъка.

Някои откриватели се надяват, че проучването на биологичните разлики сред левичарите и десничарите може да хвърли светлина върху това по какъв начин мозъкът развива избрани специализации в дясното и лявото полукълбо.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР