Между 60% и 80% от очакваните чуждестранни туристи няма да

...
Между 60% и 80% от очакваните чуждестранни туристи няма да
Коментари Харесай

Зимните курорти очакват между 60 и 80% спад на чуждестранните туристи

Между 60% и 80% от предстоящите задгранични туристи няма да посетят през този сезон, демонстрират данните на Министерството на туризма, което организира онлайн второ съвещание на, предава БНР.
Прогнозираните загуби в зимния туризъм са към 250 милиона лв.. Обичайно задграничните гости са повече от половината туристи в зимните ни курорти и предстоящият отлив ще докара до на половина по-малко доходи по отношение на предходната година. От обичайните пазари най-неблагоприятни са упованията за пазарите Русия, Израел и Англия.
 Световният туризъм се е свил с цели 70 % Световният туризъм се е свил с цели 70 %
Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8 месеца на 2020 година поради ограниченията против новия ковид, оповестяват от Свет...
Усилията на в рекламата през настъпващия зимен сезон са ориентирани преобладаващо към вътрешния пазар. Мерките за зимата се базират на опита на огромните европейски курорти и предписват съответни условия към използването на кабинкови въжени линии, седалкови лифтове и влекове, ски учебните заведения, за наложителното носене на маски в превоза, на публични места, в заведенията до консумация на храната, най-малко 1.5 м отдалеченост и други Контролът по какъв начин се съблюдават условията към този момент е почнал и ще бъде праволинеен и единствено присъединяване в него на всички заинтригувани ще даде добавена стойност на продукта, е декларирала по време на съвещанието.
Във връзка с провеждането на публично разискване по (структуриран в четири стълба - Иновативна България, Зелена България, Свързана България и Справедлива България) работна група от министерството ще показа за включване в него на предложенията от бранш туризъм в подтекста на развиването на бранша при новите условия. До края на седмицата министерството ще изпрати писма до членовете на съвета, с цел да излъчат представители, заяви вицепремиерът. Специализираните типове туризъм ще са във фокуса на Годишната стратегия за национална туристическа реклама за 2021 година, като задачата е позициониране на България като сигурна, спокойна и безвредна дестинация. Акцентът ще бъде към продуктите, свързани с непосредственост до природата, здравословен метод на живот, просвета, вино и кухня, обичаи и достоверност, сподели още Марияна Николова.
В тактиката е планувано потреблението на най-благоприятен брой от маркетингови принадлежности и информационни канали, съобразени със актуалните трендове. По отношение на идния зимен са заложени нови, спомагателни маркетингови начинания. Според представителите на туристическия отрасъл доста е значимо по какъв начин и каква информация и се сервира за епидемиологичната конюнктура в страната, която директно въздейства на работата в бранша.ът.азар и прилежащите страни.
Кампанията за ски ваканции ще премине под мотото „ Зимните спортове укрепват Вашето здраве “. В рамките на провелото се съвещание на Консултативния съвет по туризъм отрасловият министър е Марияна Николова е показала утвърдените взаимно с представителите на зимните курорти, регионални шефове и общините и издадени с нейна заповед Указания за използване на противоепидемични и санитарни ограничения в зимните курорти. Те би трябвало да подсигуряват статуса на България като здравословна и сигурна дестинация и са ориентирани към по-бързото извеждане на бранша от тежката обстановка.
 Как се приготвят зимните ни курорти и какви ограничения вземат за сигурността на гостите? Как се приготвят зимните ни курорти и какви ограничения вземат за сигурността на гостите?
Трите огромни зимни курорта у нас се готвят за старта на сезона. Те ще разчитат най-много на българския екскурзиант. В Банско, Боровец и в Пам...
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР