Между 60 и 100 души от украинската армия загиват всеки

...
Между 60 и 100 души от украинската армия загиват всеки
Коментари Харесай

Войната: Украйна губи между 60 и 100 военни всеки ден, обяви Зеленски

Между 60 и 100 души от украинската войска умират всеки ден. Това съобщи в изявление за американската медия „ Нюзмакс “ президентът Володимир Зеленски, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите всекидневно към 500 души биват ранени.

В Източна Украйна в действителност е мъчно

Според Зеленски огромният брой загуби се дължи на яростните сражения.

" Ситуацията в Източна Украйна е в действителност сложна. Ние държим нашите отбранителни позиции в Изтока ", споделя той.

В момента напъните на съветската войска са съсредоточени в региона на Донбас. Те се отдръпнаха след несполучлив опит да завладяват Киев и други райони. В източната част от на страната съветските сили са подпомагани от сепаратистите от Донецк и Луганск. През последните дни се вършат непрестанни опити за завладяването на град Северодонецк. Според украински медии към 90% от него е напълно разрушена. Ден по-рано кметът на града съобщи, че едвам към 20% от него към момента са под украински надзор. Предполага се, че съвсем 90 хиляди от общо 100-те хиляди поданици са напуснали домовете си.

Санкции и олигарси

Трима съветски олигарси са поискали глобите против тях, наложени от Европейски Съюз, да бъдат анулирани, заяви Българска телеграфна агенция. Това са Роман Абрамович, Пьотр Авен и Михаил Фридман, които са в черния лист на съюза.

Имената на тримата са част от над 1000 глобени. Налагането на ограничавания против руснаци стартира още след анексацията на Крим през 2014 година

Унищожаване на цивилизацията

Войната в Украйна е крещящо нарушаване на интернационалното право. Това зяви някогашният немски канцлер Ангела Меркел. Тя разяснява военните дейности в първата си тирада през последните щест месеца.

" Моята взаимност е с Украйна, която е атакувана и в която нахлу Русия, и моята взаимност е в поддръжка на правото на Украйна на самоотбрана ", съобщи Меркел.

Русия прави опит да унищожи цивилизацията в Източна Украйна, разяснява пък немската външна министърка Аналена Бербок.

" Град след град, село след село, съветските войски ги унищожават от безвредно разстояние. Първо с ракети, по-късно с военни самолети и артилерия, а след това, когато всичко е изравнено със земята, влизат танковете ", съобщи тя.

Тя добави, че Германия ще изпрати на Украйна артилерия, безпилотни самолети и протививъздушни оръжия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР