Между 2,2 и 2,4 милиарда сме похарчили за посрещането на

...
Между 2,2 и 2,4 милиарда сме похарчили за посрещането на
Коментари Харесай

Финансисти: Между 2,2 и 2,4 милиарда сме похарчили за посрещането на празниците

Между 2,2 и 2,4 милиарда сме похарчили за посрещането на Коледните и Новогодишните празници в България. Това обявиха в Сутрешния блок на Българска национална телевизия финансистите Мика Зайкова и Стойне Василев. Според статистиката приблизително българинът е похарчил към 200-300 лева за дарове за един човек. Финансистите настояват обаче, че в действителност огромна част от българите са похарчили почти по 50 лева

Според Мика Зайкова сме похарчили доста пари не тъй като сме забогатяли доста.
Мика Зайкова, финансист: Първо: интензивно работят къщите за бързи заеми и българинът, като пристигна празник, обича масата да е цялостна и да има дарове, и второто по-важно нещо е, че за разлика от директните непознати вложения, най-големият вложител в България са гастарбайтерите, т.е., българите, работещи на открито. Само за първото деветмесечие са пратени в България близо 1 милиард евро, а директните непознати вложения понижават на 700 милиона. Очаква се до края на годината по отношение на празниците, да изпратят още повече и да стане милиард и 200, милиард и 300 евро.
Финансистът Стойне Василев съобщи, че в България над 80% от хората нямат фамилен бюджет. Според него те не знаят защо харчат парите си, само че в този момент е моментът да си създадат бюджет за януари, с цел да знаят какво би трябвало да се заплати, с цел да не се стига до бързите заеми.

Вижте още от диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР