Между 13 и 15 000 туристи са преминали днес границата

...
Между 13 и 15 000 туристи са преминали днес границата
Коментари Харесай

3 000 превозни средства преминали днес през ГКПП Кулата

Между 13 и 15 000 туристи са минали през днешния ден границата с Гърция през граничния контролно-пропускателен пункт " Кулата ". Това заяви на брифинг началникът на пункта основен контрольор Атанас Георгиев, написа 24 часа.
От 8 часа сутринта границата в посока южната ни съседка са минали 3 000 транспортни средства, от които над 2 500 са били леки коли. „ Преди Гърция да отвори границата си за туристи от Европейския съюз, граничните и полицейски чиновници от българска и гръцка страна са основали съвършена организация “, уточни основен контрольор Атанас Георгиев.
Като аргументи за днешните тапи основен контрольор Георгиев уточни интензивния трафик, както и това, че доста от пътуващите са били пред пункта часове, преди Гърция да отвори границата си за туристи. Влизането в Република Гърция за жители на Европейски Съюз без карантина е разрешено от 12 часа през днешния ден, а граничните управляващи започнаха да пропущат туристите половин час по-рано. През целия ден от гръцка страна са били ситуирани два медицински екипа, които на случаен принцип са спирали за инспекция и тестване за COVID-19 влизащите в страната.
В първия ден е имало и върнати туристи. Това са били жители на трети страни, главно от Сърбия, уточни още гл. контрольор Атанас Георгиев. Организацията на работа през летния туристически сезон ще каквато беше през днешния ден. Пет трасета на вход и пет на излаз ще обработват преминаващите в натоварените дни. Граничните служители на реда са снабдени и с мобилни устройства, с които по-лесно да се ревизират огромни групи туристи, каквито са пътуващите с рейсове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР