Между 10 и 13 април Банско беше домакин на Международната

...
Между 10 и 13 април Банско беше домакин на Международната
Коментари Харесай

Пирин посрещна със снеговалеж жените лидери на сноуборда

Между 10 и 13 април Банско беше хазаин на Международната среща на дамите водачи в сноуборда. По време на нея се събраха водещи през последните години имена в спорта и промишлеността, които посредством напъните си съумяха да се наложат като съществени мотори и посланици на сноуборд културата по света.

Зад това събитие стои желанието на Донна Карпентър (Donna Carpentеr), една от основните фигури в развиването на сноуборд културата последните 40 години, да благодари на всички дами от сектора.
Дона Карпентър е съосновател и CEO на Burton Snowboards, жена на легендата Джейк Бъртън. Тя е оповестена за Snowboard Ambassador от New York Times и за Super Woman от Refinery 29.

По тази причина, наред със международно известните спортисти Анна Гасер (настоящ Олимпийски първенец, дисциплинираност Биг Еър) и българката Александра Жекова, измежду поканените бяха и дами, които в действителност не са разпознаваеми на сноуборд сцената - такава, каквато я виждаме. Сред тях бяха Люси Хикова (Lucie Hikova) от Чехия, англичанката Лизи Холоуей (Lizzie Holloway), както и българката Росица Каратотева, които са в основата на сноуборд сцената в техните страни повече от десетилетие.

" Всяка една от вас е тук, тъй като или сте спортисти, които преобладават на спортната сцена, или сте основни водачи, фотографи и видеомейкъри, заслужаващи своето място измежду най-вече мъжката гилдия……всички вие сте тук, тъй като разбивате стандартите за дамите в сноуборда ", по този начин Дона посрещна девойките по време на първата вечеря.
И когато приказваме за сноуборда, огромна част се случва зад камерата, и няма по какъв начин да не споменем и две изключителни девойки, които също бяха част от събитието и се постараха да запечатат най-ярките моменти от него. Всичко, което се случи в родния курорт, беше документирано от Миа Ламбсон (Mia Lambson) - филммейкър за SNOWBOARDER Magazine, както и от надарения екшън фотограф - Джеси Даусън (Jesse Dawson). Мия и Джеси са едни от дребното дами в света на сноуборда, които наедно с момчетата придвижват тежката снимачна техника в снежната планина. Но както те самите споделиха, вършат това от толкоз доста време и с огромно предпочитание, че са се научили да балансират добре всичко, тъй че да не им пречи да вършат каквото обичат – да карат сноуборд и в това време да снимат и популяризират хубостта на сноуборд културата по света. Сред посетител дамите беше и инфлуенсърката Анке Еберхар, първата жена публицист на Snowboard Magazine, която от години способства за отразяването на женската страна в сноуборда.

Срещата събра на едно място дами, потвърдили се в своята работа и в приноса си за сноуборд развиването. Самият факт, че България беше определена за хазаин на сходно събитие, е доказателство, че страната ни намира своето място измежду международния хайлайф и има с какво да притегли хора от сноуборд промишлеността.
Момичетата останаха впечатлени от обичайна българска кухня и просвета. Посещението в локална кръчма, както и разходката в град Банско, бяха едно от нещата, които сноубордистките оцениха най-вече по време на визитата си в България. Това за следващ път ни припомня какъв брой значимо е да пазим традицията си, тъй като в това сме неповторими и по този метод елементарно пленяваме сърцата на най-впечатляващите посетители на страната ни.
В основата на срещата естествено беше сноубордът и за благополучие Пирин ни посрещна с близо 40 см нов сняг. Жените имаха опция да тестват на българска земя някои нови технологии, които очкаваме с неспокойствие през зима 2020. Условията за каране на сноуборд бяха повече от прелестни за средата на април, а планината се беше преобразила по този начин, като че ли зимата се бе върнала още веднъж, с цел да приветства посетител дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР